Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (11 Temmuz 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 11 Temmuz 2017 Salı günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        KIRIKKALE'DE 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullananlara yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda, M.A.Y, Z.A.S, İ.A.Y, M.A.K, Y.E.B, B.K, M.A, Y.R, R.K, B.K. ve C.T.Ş. gözaltına alındı.

        B.K'nin, evinin arandığı sırada pencereden aşağı attığı telefonda ByLock bulunduğu belirlendi.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        SİVAS'TA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sivas'ta FETÖ/PDY'nin şifreli iletişim programı 'bylock' kullandıkları ileri sürülen 11 kişi gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'bylock' kullanıcısı olduğu tespit edilen serbest meslek ve özel sektör çalışanı 15 kişiye yönelik il merkezinde Tem Şube Müdürlüğünce operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında 11 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerinde bulunamayan 4 kişi için de arama çalışması başlatıldı. (DHA)

        ETÜT PARALARI FETÖ'YE

        Habertür Haber Merkezi'nin edindiği bilgilere göre, Antalya'da düzenlenen operasyonda dershanelerin kapatılmasından sonra örgüte finansman kaynağı sağlamak için kurdukları etüt merkezlerinde elde ettikleri paraları, FETÖ soruşturmalarında tutuklanan kişilere aktardıkları belirtilen 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin uzun süre Kazakistan'da kaldıkları, tanınmadıkları için Antalya'ya geldikleri ve burada etüt merkezi kurdukları ileri sürüldü. Zanlılardan ikisinin FETÖ soruşturmaları kapsamında arandıkları bildirildi.

        Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda FETÖ üyesi bazı kişilerin kapatılan dershanelerin yerine örgüte finansman sağlamak için etüt merkezi kurduklarını belirledi. Etüt merkezi kuran kişilerin Kazakistan'da FETÖ adına faaliyet gösterdiği ve tanınmadıkları için Antalya'ya geldikleri belirtildi. Takibe alınan kişilerin kurdukları etüt merkezlerinde elde ettikleri paraları ise FETÖ soruşturmalarında tutuklanan kişilerin yakınlarına verdiği tespit edildi. Bunun üzerine Antalya merkezli Amasya ve Gaziantep'te düzenlenen operasyon ile 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden ikisinin FETÖ soruşturmaları kapsamında arandıkları bildirildi. Operasyon kapsamında ortaya çıkarılan FETÖ'nün 'gaybubet' evinde dijital metaryal ve terör örgütüne ait kitaplar ele geçirildi. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        ELAZIĞ'DA 6 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda aralarında halen görevde bulunan polislerin de olduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında halen görevde bulunanların ve ihraç edilenlerin de yer aldığı 6 şüpheliyi tespit etti. Bugün Elazığ ve Malatya'da düzenlenen operasyonda belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

        İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda ihraç, açıkta ve aktif durumunda olan 6 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. (İHA)

        MUĞLA'DA HAKKINDA YAKALAMA KARARI BULUNAN 1 KADIN YAKALANDI

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bir kadın yakalandı.

        İstanbulda yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı verilen B.I. (34), ilçedeki evinde gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirtilen zanlı, Marmaris Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edildi. (AA)

        KARAMAN'DA HAKLARINDA GÖZALTI KARARI OLAN 23 KİŞİDEN 18'İ YAKALANDI

        Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 23 şüpheliden 18'i yakalandı.

        Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen 23 şüpheli için gözaltı kararı çıkarıldı.

        Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kent merkezi ve ilçelerinde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        TRABZON MERKEZLİ 3 İLDEKİ OPERASYONDA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Trabzon merkezli 3 ilde gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bazı işadamları ile görevden uzaklaştırılanhemşire ve öğretmen7 kişi gözaltına alındı.

        TrabzonEmniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, örgüte üye oldukları suçlamasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 7 kişinin Trabzon, Erzurum ve Erzincan'daki ev ve işyerlerine sabah saatlerinde baskın yaptı. Bazı işadamları ile aralarında görevden uzaklaştırılmışöğretmen ve hemşirelerin deyer aldığı şüphelilerin ev ve işyerinde arama yapıldı,bazı belge ve evrak ile dijital cihazlara el konuldu.

        Gözaltına alınanan şüphelilerden bazılarının ByLock programı kullandığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)

        NEVŞEHİR'DE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve BayLock kullandıkları ileri sürülen 7 kişitutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında soruşturma başlatılanve polis tarafından yakalanarak gözaltına alınanserbest meslek mensubuA.T. E.Y, M.A.K. işçi Ö.F.A., S.S., vaiz N.Ç., emekli polis memuru M.Ö. .Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye gönderildi. 7 kişiSulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (DHA)

        BALIKESİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı.

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen 25 zanlının yakalanması için 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, 11 kişi gözaltına alındı.

        Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        İSTANBUL MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: ARANAN 24 KİŞİDEN 9'U YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik İstanbul merkezli 9 ilde yürütülen operasyon sonucunda haklarında gözaltı kararı verilen 24 şüpheliden 9'u yakalandı.

        İstanbul Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalarda alınan şüpheli ifadeleri üzerine MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordineli çalışması sonucunda, örgütün Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa ve Fatihte oluşan ve "Sur İçi Eyaleti" olarak adlandırılan bölge ile Ankara'daki "çalışma evleri" olarak ifade edilen örgüt evlerine yerleştirilen kişilere eğitim verilip, KPSS sınavlarına hazırlanarak Dışişleri, İçişleri, Gençlik ve Spor bakanlıkları ile askeri okullara yerleştirildikleri belirlendi.

        Emniyet görevlileri, savcılığın "tespiti yapılan şahıslar hakkında gözaltı, arama ve el koyma kararı talep edilmesi" talimatı üzerine, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan ilgili karar doğrultusunda operasyon başlattı.

        İstanbul merkezli 9 ilde 24 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon sonucunda 9 kişi gözaltına alındı. (AA)

        MERSİN'İN MUT İLÇESİNDE BYLOCK KULLANAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mersin'in Mut ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

        Mut Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamındaFETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan çeşitli meslek grubuna mensup 6 şüphelinin İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan R.P., H.T.K.K. ve H.T. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı, D.Ş., İ.C. ve Ö.F.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        BURSA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 17 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Bursa merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen 17 öğretmen gözaltına alındı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün kentteki öğretmen yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, meslekten ihraç edilen 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Karar doğrultusunda harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Kütahya ve Balıkesirdeki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılara ait evlerdeki aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

        Adreslerinde bulunamayan 4 kişi aranıyor. (AA)

        ANKARA'DA FETÖ'NÜN ESNAF YAPILANMASINA OPERASYON: 8 GÖZALTI

        Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeFETÖ'nün esnaf yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankaranın Gölbaşı ilçesinde örgütün esnaf yapılanmasına üye oldukları gerekçesi ile 8 kişi gözaltına alındı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları ve Bank Asya hesaplarının olduğu öğrenildi. (AA)

        FETÖ'NÜN KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI YAPILANMASINA 13 GÖZALTI KARARI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığın içerisinde yeniden örgütlenme çalışması yürüttüğü ve ByLock kullandığı tespit edilen, ‘ümitçi’ olarak isimlendirilen 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Savcı Can Tuncay’ın talimatıyla İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul ve Mersin’de 13 adreste eş zamanlı olarak yapılan aramalar sonrasında şüpheliler gözaltına alındı.

        TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ'NE FETÖ OPERASYONU: 40 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        Turgut Özal Üniversitesi'ndeFETÖ/PDY operasyonları kapsamında, bylock kullanıcı 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan kamu kurum ve kuruluşlarında Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında, Turgut Özal Üniversitesi akademisyeni ve personeli, tamamı ihraç edilmiş veya açıkta olan ve bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu sabah itibarıyla gözaltı işlemlerine başlandı. (İHA)

        FETÖ'NÜN BİLİŞİM YAPILANMASINA OPERASYON: GÖZALTI KARARI BULUNAN 105 KİŞİDEN 52 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul merkezli 8 ilde, FETÖ'nün bilişim yapılanmasına ilişkin başlatılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 105 kişiden 52'si gözaltına alındı. (AA)

        UŞAK'TA 9 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

        Uşak merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 9'u daha tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda, Uşak Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda 4 Temmuz'da örgütün "mahrem ablalarına" yönelik 13 ilde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan 21 kişiden 9'unun daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Şüphelilerin örgütün gizli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandığı iddia edilmişti.

        Soruşturmada tutuklu sayısı 18'e yükseldi.

        Operasyon kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 9'u tutuklanmış, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.(AA)

        FETÖ'NÜN NAZİLLİ'DEKİ İŞ ADAMLARI YAPILANMASINA YÖNELİK DAVA

        Aydın'ın Nazilli ilçesinde, FETÖ/PDY'nin iş adamları yapılanmasına yönelik davada 32'si tutuklu 110 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        REKLAM

        Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Tiyatro Salonu'nda görülmeye başlanan davanın 3. duruşmasına bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

        Duruşma öncesinde salonun çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, sanıkların yakınları x-ray cihazından geçirildi.

        Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) kaydedilen duruşmada savunmaları tamamlanan tutuklu sanıklar, örgüt üyesi oldukları iddiasını reddetti.

        Savunma yapan tutuksuz sanıklardan Metin Topaç, muhafazakar bir ailede büyüdüğü için 2006-2007'de "hayır işleri" yapmak için bu yapının içine girdiğini, 2010 yılına kadar da bu örgütün toplantılarına katıldığını anlattı.

        Topaç, yaklaşık 50 bin lira tutarında bağışta bulunduğunu, 2010 yılında yapıyla ilgili belirli konularda rahatsızlık duymaya başladığını, 2013'de Nazilli Ticaret Odası seçimlerinde bu yapıyla tamamen karşı karşıya geldiğini ve örgütün istediği adayı desteklemediği için Nedim Uymaz adlı kişi tarafından "Başınıza geleceklere tahammül edebilecek misiniz?" diye tehdit edildiğini iddia etti.

        REKLAM

        Örgüte ait dernekten ayrıldıktan sonra iş yerine sürekli vergi müfettişlerinin geldiğini ve kendisine yüklü miktarda ceza kesildiğini öne süren Topaç, "Bu yapının içinde olduğum sürece Abdullah Kadir Tuncer isimli biri iş yerime gelir ve himmetleri alırdı. Yemen Deli isimli kişi ise bize 'Nazilli’nin abisi' olarak tanıtıldı. FETÖ bizim işimizi, hayatımızı mahvetti. Allah da onları mahvetsin." ifadelerini kullandı.

        Uğur Soğutma Makinaları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ortaklarından tutuksuz sanık Muhammed Celali Takmaklı da savunmasında, örgüt üyesi olduğu ve örgüte finansal destek sağladığı yönündeki iddiaları kabul etmediğini beyan etti.

        "AĞABEYİM İFTİRA ATTI"

        Kendisine, ölen ağabeyi Ünal Takmaklı tarafından iftira atıldığını ileri süren Takmaklı, şunları kaydetti:

        "Bu suçlamalar kendini kurtarmak isteyen ağabeyim Ünal Takmaklı, oğlu ve gelini tarafından bana atıldı. Bunun sebebi ise, kardeşim ve ağabeyim arasında meydana gelen alacak verecek davasıdır. Ben fabrikada üretim sorumlusuyum. Finansman işleriyle kesinlikle ilgilenmiyorum. Hayatım boyunca sadece bir kere Amerika’ya gittim. Oğlum Fatih Takmaklı’yı görmek için gittim fakat bir yakınım öldüğü için 1,5 gün sonra geri dönmek zorunda kaldım. Bulunan 1 dolarlar ise oğlum Fatih Takmaklı’nın düğününden kalan paralar. FETÖ ile hiçbir ilişkisi yok. Tüm bunlar cemaat bankalarında milyon dolarları olan Ünal Takmaklı, oğlu ve gelininin bana attığı iftiralardır."

        REKLAM

        Duruşmaya yarın devam edilecek.

        İDDİANAME

        Cumhuriyet Savcısı Ahmet Göçmen tarafından hazırlanan ve Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 32'si tutuklu 110 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ