Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ operasyonları (19 Temmuz 2017)

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor.15 TemmuzDarbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 19Temmuz 2017 Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        "HERO" YAZILI TİŞÖRTLE DURUŞMAYA GELEN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Polatlı darbe davasının görüldüğü Sincan Cezaevindeki duruşma salonuna "Hero" yazılı tişörtle girmek isterken gözaltına alınan sanık yakını tutuklandı.

        Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, pazartesi günü görülmeye başlanan Polatlı darbe girişimi davasının görüldüğü duruşma salonuna üzerinde "Hero" yazılı tişörtle girmek isteyen sanık yakını Emirhan B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Ankara Batı Adliyesine getirilen şüpheli, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

        Tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Emirhan B, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Emirhan B'nin ifadesinde, Polatlı davasında yargılanan amcası eski astsubay Halil İbrahim B'nin duruşmasını izlemek için mahkemeye geldiğini belirttiği, bir mağazadan satın aldığı tişörtün üstündeki yazının ne anlama geldiğini bilmediğini iddia ettiği öğrenildi.

        Önce suikast timi sanığı giymişti

        FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 13 Temmuz'da görülen duruşmaya, sanıklardan Gökhan Güçlü, üzerinde İngilizce "Hero" yazan ve "kahraman" anlamına gelen tişörtle girmişti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarının itirazı üzerine mahkeme heyeti, duruşma ortamının bozulmasına yol açması nedeniyle sanığın üzerindeki tişörtün değiştirilerek salona getirilmesine karar vermişti. (AA)

        ESKİ TRT ÇALIŞANI 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan eski TRT çalışanı 9 şüpheliden 8'i ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen TRT'den ihraç olduğu veya açığa alındığı öğrenilen muhabir Efnan Y, başteknisyen Faysal A, mühendisler Serkan C. ile Özgür Ş, şef teknisyen Satı D, yapım ve yayın görevlileri Şule R, Uğur Y, Tuba E. ile Yunus G'nin işlemleri sona erdi.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 8'nin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, bir şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Adli kontrol hükümleri kapsamında şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında TRT'den ihraç olan veya açığa alınan 18 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, şüphelilerden 10'u yakalanmıştı. Bir şüpheli de emniyetten serbest bırakılmıştı. (AA)

        "UYANIŞ" FİLMİNİN YÖNETMENİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğüFETÖsoruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Ali Avcının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayına getirilen Avcı, ifadesinin alınmasının ardından savcılıkça tutuklanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Ali Avcı, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklandı. (AA)

        EDİRNE'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.

        Edirne Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İpsala Sınır Kapısından Yunanistana çıkış yapmak için gelen Ö.Dnin pasaportunda yapılan kontrolde,FETÖ/PDY şüphelisi olarak zayi kaydı bulunduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edildi.

        Gözaltına alınan Ö.D, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. (AA)

        KARABÜK MERKEZLİ 7 İLDEKİ OPERASYONLARDA 9 KİŞİ YAKALANDI

        Karabük merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 9 kişi yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullananlara yönelik Karabük, İstanbul, Van, İzmir, Ankara, Malatya ve Çorumda operasyon düzenledi.

        Operasyonlarda, M.T, S.K, S.A, M.A, M.C.E, T.F.D, A.A, İ.Ş. ve Ö.Ö. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        SİVAS MERKEZLİ 3 İLDEKİ OPERASYONLARDA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sivas merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 8 şüpheli gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen 15 şüpheliye yönelik, Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince il merkezi, Kangal, Koyulhisar ve Suşehri ilçeleri ile Kahramanmaraş ve İstanbul'u kapsayan eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 15 şüpheliden 8'i gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan firari 7 şüphelinin yakalanması için çalışma sürüyor. (AA)

        SİNOP'TA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sinop merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatındaki (MİT) "kripto" yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 4ü tutuklandı.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDYnin TSK ve MİTteki "kripto" yapılanmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 11 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan eski 2 MİT çalışanı ve 2 asker, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Meslekten ihraç edilen askerlerden oluşan diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Salıverilen zanlıların, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itiraflarda bulunduğu öğrenildi.

        Bu arada, operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 2 firari zanlı aranıyor.

        Sinop Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDYnin TSK ve MİTteki "kripto" yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, 6 Temmuzda 13 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Sinop merkezli olmak üzere Ankara, Bartın, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Muğla ve Trabzonda düzenlenen operasyonda, 11 zanlı gözaltına alınmıştı. (AA)

        KIRŞEHİR'DE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 zanlı gözaltına alındı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullananlara yönelik operasyon düzenlendi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

        Meslekten ihraç edilen kamu personelinin de aralarında bulunduğu İ.K, A.Y, A.G, G.K. ve A.O, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        TOKAT MERKEZLİ 15 İLDEKİ OPERASYONLARDA 3'Ü TEĞMEN 19'U ASTSUBAY OLAN 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tokat merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında 3'ü teğmen, 19 astsubayın bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Tokat, Ankara, İzmir, Bitlis, Konya, Tekirdağ, Diyarbakır, Kırıkkale, Bursa, Van, Şırnak, Batman, Elazığ, Isparta ve Muş illerinde, aralarında görevde olan 3 teğmen, 19 astsubayın da bulunduğu 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Gözaltına alınan 30 şüpheli, Tokat'a getirilmeye başlandı. (AA)

        MERSİN'DE 7 ÜSTEĞMEN GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'de yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında haklarında yakalama kararı çıkarılan 8 üsteğmenden 7'si yakalanarak gözaltına alındı.

        Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre,FETÖ/PDY'ye yönelik Mersin'de yürütülen bir soruşturma kapsamında, örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla 8 üsteğmen hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verildi.

        Alınan yakalama kararının ardından 6 ilde başlatılan eş zamanlı operasyonlarda; Balıkesir, Isparta, Malatya ve Hakkari'de 4, Bolu'da 3 üsteğmen olmak üzere toplam 7 askeri personel gözaltına alındı. 1 üsteğmenin ise arandığı bildirildi. (İHA)

        FETÖ ZANLISI CEZAEVİNE YAKININI ZİYARETE GİDİNCE YAKALANDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan zanlı, benzer suçtan tutuklu yakınını görmek için cezaevine gidince yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakkında yakalama kararı bulunan E.A,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Alifakı Cezaevi'nde tutuklu bulunan akrabası E.A'yı ziyarete gitti.

        E.A'nın kimlik sorgusundaFETÖ/PDY'ye üyelik iddiasıyla arandığı tespit edildi.

        Bunun üzerine jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlı, sevk edildiği adliyede tutuklandı. (AA)

        FETÖ'NÜN SAT KOMUTANLIĞI DARBE DAVASI

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katılan SAT komandolarına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 42’si tutuklu 52 şüpheli asker ve ‘mahrem imamı’ hakkında, ‘anayasal düzeni bozmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve TBMM’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

        İstanbul Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından onaylanan iddianame, terör ihtisas ağır ceza mahkemesine gönderildi. (Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL)

        TEKİRDAĞ'DA "BYLOCK" OPERASYONU

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 115 kişiden 30'u adliyeye çıkarıldı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında iş adamı, turizmci, bankacı, sağlık memuru, öğretmen, sağlık personeli ve polis gibi değişik meslek gruplarına mensup 115 şüpheliden 30'unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Tekirdağ Adliyesi'ne sevk edildi.

        Aynı soruşturma kapsamında dün adliyeye çıkarılan 27 kişi ile adliyeye sevk edilen toplam şüpheli sayısı 57'ye ulaşırken, diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, "ByLock" kullandıkları iddia edilen aralarında iş adamı, ev hanımı, imam, turizmci, gazeteci, bankacı, sağlık memuru, öğrenci, veteriner, öğretmen, hemşire, doktor, esnaf, işçi ve polislerin de olduğu 127 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, bu kişilerden 115'i gözaltına alınmıştı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 12 kişiden birinin vefat ettiği, diğerlerinin ise başka şehirlerde yaşadığı tespit edilmişti. (AA)

        FETÖ'NÜN SÖZDE "ELAZIĞ İL İMAMI" TUTUKLANDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mustafa Uc'un haberine göre,Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Elazığ il imamı A.G çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

        FETÖ/PDY Terör Örgütünün Türkiye genelinde büyük bölge, küçük bölge, il ve ilçe olarak örgütlendiği yapıda Elazığ'daki yapılanması deşifre edildi. Savcılığın talimatıylaFETÖ'nün Elazığ il imamlığını yaptığı iddia edilen A. G. gözaltına alındı. A.G'nin üzerinde, aracında ve ikametinde yapılan aramalarda farklı kişiler adına düzenlenmiş sahte kimlik kartları, örgütsel irtibatın sağlandığı değerlendirilen cep telefonu, sim kart, tablet, bilgisayar ve çeşitli materyal ile birlikte bir miktar para ele geçirildi. İşlemlerinin ardından nöbetçi Sulh Ceza hakimliğine çıkarılan A.G,FETÖ/PDY Terör Örgütünü kurmak veya yönetmek ile Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından tutuklandı.

        REKLAM

        AYDIN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 6 MUVAZZAF ASKER TUTUKLANDI

        Aydın merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 6 muvazzaf asker tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "örgütün askeri yapılanmasına" yönelik Aydın ve Ankara'da gözaltına alınan 6 muvazzaf asker, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen 6 şüpheli savcılıktaki sorgularının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 12 Temmuz'da Aydın ve Ankara'da belirlenen adreslere, Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlenmiş, aralarında astsubay ve uzman çavuşların da bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmış, bir gün sonra yakalaması bulunan 1 şüpheli daha yakalanmıştı.

        Şüphelilerin, örgütün asker yapılanmasındaki mahrem imamlarla iletişim halinde olduklarının tespit edildiği belirtilmişti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ