Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Julide Sarıeroğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu - Jülide Sarıeroğlu kimdir, kaç yaşındadır?

        16 Nisan referandumundan sonra merakla beklenen kabine revizyonu gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede sürpriz değişiklikler kaydedilirken kadın bakan sayısı ikiye çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yerini korurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Jülide Sarıeroğlu getirildi. Mevcut Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise kabine dışında kaldı.

        Sarıeroğlu aynı zamanda 1987-1991 yılları arasında görev yapan İmren Aykut'tan 26 yıl sonra bu makamagetirilen ikinci kadın bakan oldu.

        JÜLİDE SARIEROĞLU KİMDİR?

        Yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev alan Sarıeroğlu'nun TBMM'nin internet sitesindeki özgeçmişi şöyle:

        7 Haziran 1979'da Adana'da doğdu. Baba adı Şadi, anne adı Kadriye'dir.

        REKLAM

        Çalışma Ekonomisti, Sendikacı; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü bitirdi. Aynı bölümde lisansüstü eğitimini sürdürmektedir.

        AK PARTİ Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK Üyeliği, İstihdam Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Teşkilat İşleri Başkan Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Koordinatörlüğü ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çankaya Belediyesi AK PARTİ Belediye Meclis Üyeliği, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanlığı, Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yürüttü. Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler isimli bir kitabı ile Kayıtlı Çalışmanın Avantajları, İş Arama Teknikleri, Çocuk Hakları, AB Ülkelerinde Sosyal Diyalog Örnekleri isimlerinde ortak kitapları bulunmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ