Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (21 Temmuz 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 21 Temmuz 2017 Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KAHRAMANMARAŞ'TA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, kamu kurumlarındaki görevlerinden ihraç edilenler ve özel sektör çalışanlarının da aralarında bulunduğu 11 kişi, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 6'sı tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ANTALYA'DA "HERO" TİŞÖRTÜ GİYEN ŞAHIS TUTUKLANDI

        Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek Mahallesi'nde 'Hero' yazılı tişört giyen bir şahıs, "terör örgütü propagandası yapmak"tan tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, turizm merkezi Belek Mahallesi'nde bir otelde temizlikçi olarak çalışan Muhammet S. (29), dün sabah oteldeki mesaisine "kahraman" anlamına gelen "Hero" yazılı tişörtle geldi. Muhammet S., diğer otel çalışanlarının ihbarı üzerine gözaltına alındı. Bugün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen şahıs, "terör örgütü propagandası yapmak" gerekçesiyle tutuklandı. TişörtünFETÖduruşmalarıyla gündeme geldiğini bildiği halde önemsemediğini söylediği öğrenilen Muhammet S, cezaevine gönderildi. (İHA)

        DERSHANELERİN İL SORUMLUSU "GAYBUBET" EVİNDE YAKALANDI

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, dershanelerin il sorumlusu olarak arananlar listesinde bulunan zanlı, İstanbul’da gizlendiği "gaybubet" evinde yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Bartın Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcılığınca hakkında yakalama kararı bulunan firari C.A'nın teknik ve fiziki takiple İstanbul'da bir evde gizlendiğini belirledi.

        Ekipler, düzenledikleri operasyonla zanlıyı örgütün "gaybubet" evinde gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve örgüte ait dershanelerin il sorumlusu olduğu öğrenilen öğretmen C.A,FETÖile bağlantıları olduğu ve "ByLock" kullandığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Öte yandan, evde yapılan aramada çok sayıda örgütsel dijital doküman ele geçirildiği bildirildi.

        Yine KOM Şubesi ekiplerince gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve "ByLock" kullandığı öğrenilen öğretim görevlisi S.Ç. de tutuklandı. (AA)

        SİVAS MERKEZLİ 3 İLDEKİ OPERASYONLARDA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivas merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 9 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 6'sı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Sivas Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla 15 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Sivas merkez, Kangal, Koyulhisar ve Suşehri ilçeleri ile Kahramanmaraş ve İstanbulda 19 Temmuz'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 8 kişi gözaltına alınmıştı. Bir firarinin yakalanmasıyla gözaltı sayısı 9'a yükselmişti. Adreslerinde bulunamayan 6 zanlı ise aranıyor. (AA)

        ELAZIĞ'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Elazığ merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri savcılıktan serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 4ü tutuklandı, 5i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Elazığ, İzmir ve Bitliste 18 Temmuz'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen askeri personel, memur ve sağlık çalışanı ile esnafın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 8 zanlı tutuklandı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan 13 kişi gözaltına alındı.

        FETÖyapılanması içerisinde farklı faaliyetlerde bulundukları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları öne sürülen zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 8'i tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA HAKLARINDA GÖZALTI KARARI BULUNAN 128 KİŞİ YAKALANDI

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖsoruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 128 kişi yakalandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖsoruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programı 'Bylock' kullandığı tespit edilen ve haklarında gözaltı kararı bulunan 128 kişi yakalandı. Gözaltında bulunan şüpheliler işlemlerinin ardından adli mercilere sevk ediliyor.

        Öte yandan soruşturma kapsamında 11 kişinin arandığı öğrenildi. (İHA)

        DENİZLİ'DE 8 ÖĞRETMEN HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

        Acıpayam ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmalarının ardından adliyeye sevk edilen 15 eski kadın öğretmenden 8'i tutuklandı.

        Acıpayam Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütle bağlantılı olduğundan kapatılan Aktif Eğitim-Sen'e yönelik soruşturmada gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen 22 kadın öğretmenden 15'i, jandarmadaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

        Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan zanlılardan A.A, H.A, İ.S, K.A, K.A.K, R.T, Ş.A. ve T.B. hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklama kararı verildi. 7 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        7 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor. (AA)

        SİİRT'TE 1 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheliden birinin daha tutuklandığı bildirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 38 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 7 Temmuz'da bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheliden daha önce emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 6'sının tutuklandığı, 11'inin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı anımsatılan açıklamada, emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 zanlının daha adliyeye sevk edildiği, bunlardan birinin tutuklandığı, diğerlerinin serbest bırakıldığı aktarıldı.

        Açıklamada, diğer 9 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

        Daha önce firari 7 şüpheliden birinin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Muş'ta tutuklu bulunduğunun tespit edildiği, 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedilmişti. (AA)

        TOKAT'TA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tokat'ın Reşadiye ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla üç kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri düzenledikleri operasyonla M.R.S., H.A. ve İ.Ö.'yü gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Şahıslar emniyette alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslardan M.R.S. ve H.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, İ.Ö. ise serbest bırakıldı. (İHA)

        ELAZIĞ'DA 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çalışma yaptı. Polisin yaptığı çalışmada aralarında aktif, açığa alınan ve KHK ile ihraç edilen askeri personel, memur, sağlık çalışanı ile esnafların da bulunduğu şüpheliler belirlendi.

        Terörle mücadele ekipleri, belirlenen şüpheliler ile ilgili Elazığ merkezli İzmir ve Bitlis'te eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda aralarında bir yarbayın da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. (İHA)

        BİLECİK'TE 3 ASKERİ PERSONEL ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bilecik'te Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 askeri personel adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgilere göre; Söğüt Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş E.A. ve Jandarma Astsubay B.E. ile Bozüyük İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş S.S. geçtiğimiz günlerde Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evlerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 3 askeri personel Bilecik Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü. Şüphelilerin burada sorgusunun ardından bugün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce Bilecik Adliye Sarayın getirildi. Şüphelilerin bugün savcı ifadelerinin ardından hakim karşısına çıkması bekleniyor. (İHA)

        ESKİ SİVİL MEMUR FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Başkentte Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgütle iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı belirlenen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli eski sivil memur Serdar P. tutuklandı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yapan eski sivil memur Serdar P. hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve savcılıktaki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan şüpheli, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

        Kanun Hükmünde Kararname ile örgütle iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen Serdar P'nin cep telefonunda, örgüt içi haberleşmede kullanılan "ByLock" programının yüklü olduğu ve örgüte finansal destek sağladığı iddia ediliyor. (AA)

        BOLU'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde düzenlediği operasyonlarla gözaltına alınan çeşitli meslek gruplarından 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye gönderildi.

        Savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi hakimliğe sevk edilen Harun Ö, Büşra Ö, Sinan A, Süleyman Ç, Atakan B, Emrah G, Uğur B. ve Fatih Y. tutuklanırken, V.Y. ile D.S.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        SAMSUN'DA 17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 17 şüphelinin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

        Birçoğunun örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Samsun'da, FETÖ/PDY'ye yönelik 17 Temmuz'da düzenlenen operasyonda 4'ü kadın 17 zanlı gözaltına alınmıştı. (AA)

        "BYLOCK" KULLANAN 105 ESKİ POLİS HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında, ByLock kullandığı belirlenen 105 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı alındı.

        ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI'NDA 20 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan medya kuruluşlarının eski personeli 34 kişi ile 6'sı halen görevde, diğerleri açığa alınmış veya ihraç edilmiş Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. (AA)

        REKLAM

        KAYSERİ'DE 21 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EİDLDİ

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 22 zanlıdan 21'i adliyeye sevk edildi.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, örgütle irtibatlı ve iltisaklı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 22 zanlının Emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılardan 21'i, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bir zanlı ise Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, örgütle irtibatlı ve iltisaklı oldukları değerlendirilen 36 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmiş, 18 Temmuz'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 zanlı gözaltına alınmış, diğer zanlıların yakalanması için çalışma başlatılmıştı. (AA)

        REKLAM

        İSTANBUL'DA 115 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 168 şüphelinin yakalanması için başlatılan operasyonda 115 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 168 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan eş zamanlı operasyonda, aralarında örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullananların da bulunduğu 115 şüpheli gözaltına alındı.

        Devam eden operasyon kapsamında adreslerdeki aramaların sürdüğü bildirildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ