Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (27 Temmuz 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 27 Temmuz 2017 Perşembe günü raporu...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BİTLİS'TE 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bitlis merkez ve ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesince, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle mücadele kapsamında ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Bitlis merkez ve ilçelerinde kamu kurumlarında çalışan 16 şüphelinin yakalanması için operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonda M.B, E.K, V.K, E.K, D.Z, S.D, M.Z, G.K, B.T, N.G, H.N, M.Z, H.Ç gözaltına alınmış, 3 şüphelinin de yakalanması için çalışmalar devam etmektedir."

        Açıklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. (AA)

        ŞANLIURFA'DA 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Şanlıurfa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada 24 kişi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, kent genelinde bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları iddia edilen, aralarında öğretmen, esnaf ve çiftçilerin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        BİNGÖL'DE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bingöl merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili yapılan operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında toplam 4 ilde 6 şüpheli tespit edildi. Tespit edilen şüphelilerin yakalanması için bugün sabah Bingöl merkezli Ankara, Diyarbakır ve Aksaray'da operasyon düzenlendi. Operasyonda belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        HAKKARİ'DE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ÇALIŞAN 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir kişi gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinceFETÖ/PDY terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması ByLock kullandığı belirlenen, İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalışan bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. (AA)

        AYDIN'DA 40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Aydın'da polis ekiplerininFETÖterör örgütü üyesi ve ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen kişilere yönelik düzenlediği operasyonda aranan 50 kişiden 40'ı yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre; Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmas kapsamındaFETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilen şahıslara yönelik il merkezi ve ilçelerde 20-27 temmuz 2017 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde 50 şüpheli şahıstan 40'ı yakalandı. 10 şüpheli şahıs halen firari olarak aranıyor.

        Adli makamlara sevk edilen 3 şüpheli tutuklanırken, 25 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest kaldı. Gözaltındaki 12 şüphelinin sorgularının devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        KOCAELİ'DE 4 MUVAZZAF ASKER TUTUKLANDI

        Kocaeli merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 muvazzaf askerden 4'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre,FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanmasına yönelik soruşturmada gözaltına alınan 22 şüpheliden 6'sının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Görevi başındayken gözaltına alınan askerlerden olduğu belirtilen 6 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından Kocaeli Adliyesi'ne getirildi.

        Nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Diğer şüphelilerin, emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki hafta önce başlatılan soruşturmada, aralarında daha önce ihraç edilmiş 1 binbaşı ve 1 astsubay ile halen TSK'da aktif çalışan 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Şüpheliler, Kocaeli merkezli İstanbul, Tekirdağ, Ankara, Erzurum, Niğde, Aydın, Şırnak, Sinop, Diyarbakır, Muğla, Malatya ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonlarda yakalanmıştı. (AA)

        AMASYA'DA 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Amasya'daFETÖ/PDY soruşturması kapsamında "ByLock" kullandığı iddiasıyla 19 kişi gözaltına alındı.

        Amasya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme ağı "ByLock" kullandığı iddiasıyla 21 kişi hakkında gözaltı kararı alınması üzerine Amasya Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

        2 kişiye ulaşılamazken, gözaltına şüpheliler emniyete götürülürdü. (İHA)

        KIRŞEHİR'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        FETÖTerör Örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kırşehir'de örgüt üyeleri ve örgütle bağlantıları olduğu iddia edilen şüphelilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişi Emniyet Müdürlüğünde yapılan incelemelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adli mercilere sevk edildi.

        Görevlerinden 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası ihraç edilen eski Emniyet Müdür Yardımcısı E.A., emekli imam M.A., ve işçi M.M.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        YOZGAT'TA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 zanlıdan 2'si tutuklandı.

        Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan İ.Ç. ve H.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. M.İ.Ç, M.A.E, B.T, B.E, İ.N.T, H.S, B.A, E.Ö, F.D, mahkemeden adli kontrol şartıyla, M.A, F.T. ve L.Y. ise savcılıktaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, ByLock kullandıkları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı bulunan kişilere yönelik operasyonda 11 zanlı gözaltına alınmış, daha sonra sayı 14'e yükselmişti.

        Haklarında yakalama kararı bulunan Y.Ç, D.K. ve H.Ş.İ'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        ADIYAMAN'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet (FETÖ/PDY) yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamındaFETÖ/PDY bölge sorumluları, talebe mesulü, kredi yurtlar kurumu sorumlusu ve liselerden sorumlu 8 kadın için Adıyaman merkezli, Malatya, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, İstanbul, Adana, Konya, Isparta ve Tekirdağda önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Gözaltına alınan İ.D, A.İ, S.D, A.U, D.S, B.E, H.A. E.A gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Bu arada firari 6 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor. (AA)

        DENİZLİ'DE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Denizli'de,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock kullandığı belirlenen 10 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

        Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleriFETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme sistemi olan ByLock'u kullandığı belirlenen 10 kişiye yönelik dün eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 10 kişi gözaltını alınırken, evlerinde de aramalar yapıldı. Şüphelilerin İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (DHA)

        GÜMRÜK BAKANLIĞI'NDAKİ FETÖ SORUŞTURMASINDA 38 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        Kamu kurumlarındaki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında, ByLock kullandıkları tespit edilen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı eski çalışanı 38 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen 38 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

        Karar doğrultusunda harekete geçen emniyet güçleri, Ankara merkezli 9 ildeki 38 kişiyi yakalamak için operasyon başlattı.

        Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının eski personeli olduğu kaydedilen 38 şüphelinin tamamının Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevlerinden ihraç edildikleri belirtildi. (AA)

        GİRESUN MERKEZLİ 6 İLDE FETÖ OPERASYONUNDA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Giresun merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 10'u tutuklandı.

        Giresun merkezli İstanbul, Sivas, Kahramanmaraş, Ankara ve Yozgat'ta 22 Temmuz'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle yakalanan 16 şüpheliden 12'si, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 10'u tutuklanırken 2'si ise adli kontrol kararıyla salıverildi.

        Operasyonda gözaltına alınan diğer 4 zanlının emniyetteki işlemleri ise sürüyor. (AA)

        "BYLOCK"ÇU 24 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

        Ankara'daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesiyle 25 eski polis tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 29 eski polis, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

        Şüphelilerden 3'ü savcılıkça serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 26 zanlıdan 25'i tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 21 Temmuz'da ByLock kullandıkları belirlenen 105 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. (AA)

        BİLECİK'TE 5 ŞÜPHELİ YAKALANDI

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, soruşturma kapsamında aralarında Karaağaç köyü muhtarı ve esnafların da bulunduğu 5 kişiyi yakaladı.

        Şüpheliler İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. (AA)

        AKSARAY MERKEZLİ OPERASYONDA 25 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda örgütün "güvenli ev" diye tabir ettiği "gaybubet" evlerinde kaldıkları belirlenen 25 şüpheli gözaltına alındı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün yeni il yapılanmasında yer aldıkları ve örgütün "güvenli ev" diye tabir ettiği "gaybubet" evlerinde kaldıkları belirlenen 36 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Aksaray, Ağrı, Ankara, Gaziantep, Kütahya, Mersin, Hatay ve Trabzon'da belirlenen adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 25 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 11 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        REKLAM

        ANTALYA'DA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 9 kişi tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aralarında muhasebeci, şoför, aşçı, emekli ve serbest meslek mensubu olan, bir kısmının ByLock kullandığı tespit edilen Akdeniz Çalışanlar Derneği (AKÇADER) üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ikinci gruptan 28 kişinin emniyetteki sorguları tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.C., İ.E., İ.G., İ.H., N.M.V., H.K., R.K., M.O. ve Ö.S. tutuklandı. Diğer şüpheliler H.D., H.D., İ.H.O., O.T., V.Y., A.E., H.M.K., İ.K., A.K., A.Y., A.Y., H.A., M.K., M.K., N.E., O.Z., Y.S.A., Z.D. ve Z.D. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        BAYBURT MERKEZLİ OPERASYONDA 8 KİŞİ YAKALANDI

        REKLAM

        Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma çerçevesinde 8 kişi gözaltına alındı.

        Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütle iltisaklı askeri okul öğrencisi, muhasebecisi ile bölgeci olarak adlandırılan örgüt içi görevlerde çalışan ve örgütün şifreli haberleşme ağı "ByLock" kullandığı öne sürülen 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Başsavcılığın talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Bayburt, Ankara, Ağrı, Eskişehir ve Kayseri'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

        Operasyonda Bayburt'ta 4, diğer illerde ise birer kişi olmak üzere 8 şüpheli gözaltına alındı. (AA)

        KOCAELİ'DE 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, örgütü şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 9 eski TÜBİTAK çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda şüphelilerden 4'ü gözaltına alındı.

        Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (AA)

        BALIKESİR'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 3' ü tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Dursunbey'de dün sabah saatlerinde FETÖ ile ilişkisi olduğu iddiasıyla evlerinde arama yapılan ve daha sonra gözaltına alınan 8 şüpheli polis tarafından ifadelerinin alınmasının ardından bugün sabah saatlerinde Dursunbey Adliyesi'ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şahıslardan İ.D., H.K., N.T. tutuklandı. 5 şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ