Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul Hava durumu - İstanbul'da havalar ne zaman düzelecek 28.07.2017

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kartal, Pendik, Adalar, Tuzla bölgelerinde beklenen yağış gerçekleşti. Metrekareye 15 kg yağış düştü, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Meteorolojik verilere göre yağış İstanbul'u terk etti.

        İL İL HAVA DURUMU

        İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, fırtına ile etkisini artırdı. Dolu yağışının da görüldüğü İstanbul'da, birçok bölgede ev ve iş yerlerini su bastı. Yağışın şiddetini artırdığı sıralarda dışarıda olan pek çok yolcu ve sürücü ise mağdur oldu.

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, yaptığı açıklamada "Şu anda fırtına Batı Karadeniz'e gidiyor. Bolu ve Bilecik çevresinde daha etkili olacak. İstanbul'da yağış sona eriyor, haftasonu yaz havası geri geliyor, güneşli iki gün bizi bekliyor." dedi.

        REKLAM

        METEOROLOJİ'DEN UYARI

        Meteoroloji'den yapılan uyarıda, "İstanbul Şile, Tuzla, Sultanbeyli, Pendik ve çevreleri ile Kocaeli'nin Gebze Dilovası, Körfez ilçeleri ve çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

        Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz ile Kırklareli, Tekirdağ, Aydın ve Çorum çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması bekleniyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

        Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, Orta Karadeniz Kıyıları ile zamanla iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        İBB'DEN AÇIKLAMA

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dün akşam saatlerinde İstanbul´u etkisi altına alan fırtına ve yağışın ardından yürütülen afetle mücadele çalışmaları hakkında yazılı açıklama yaptı. İBB Başkanı Kadir Topbaş´ın yağış nedeniyle çöken Şişli Ermeni Mezarlığı'nın istinat duvarının bu gece tekrar yapılması için talimat verdiğinin belirtildiği açıklamada, duvar örme çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

        DEVRİLEN ÇINAR 176 YAŞINDA

        Çengelköy'de fırtınadan devrilen tarihi çınar ağacına Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından müdahale edildiği belirtilirken, ağacın tekrar hayata döndürülmesi için özel çalışma yürütüldüğü, 176 yaşındaki çınarın 26 metre boyunda 126 cm çapında olduğu bilgisi verildi.

        YÜZLERCE AĞAÇ DEVRİLDİ

        Birçok ev ve aracın hasar gördüğü fırtınada, başta Beykoz, Büyükçekmece, Bahçelievler, Güngören, Fatih, Üsküdar, Beyoğlu, Bakırköy, Şişli, Kadıköy ilçeleri olmak üzere birçok noktada su baskını, göllenme, ağaç devrilmesi, direk devrilmesi, çatı uçması olayların yaşandığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İstanbul İtfaiyesi 214 ağaç devrilmesi 296 çatı uçması, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ise 175 devrilen ağaca müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği Koordinasyonuyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Zabıta, Atık Yönetim Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, AFAD ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etti. İBB ekipleri su baskınları ile 7 bin 350 personel, bin 194 araç, 417 motopomp, 786 dalgıç pompası ve ekipman ile mücadele ediyor. İstanbul genelinde temizlik ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Saat 11.30 itibari ile herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor".

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ