Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MUSTAFA SARIGÜL DSP'DEN İSTİFA ETTİ

        Sarıgül yaptığı yazılı açıklamada, ''Daha önce ve uzun yıllar görev yaptığım ve bu görev sırasında her kademesinde onur ve gurur duyduğum Demokratik Sol Parti'den istifa ediyorum'' dedi.

        Sarıgül, açıklamasında ''Ancak ülkem ve yurttaşlarım için vermiş olduğum ve vermeye devam edeceğim hizmetlerimde, ilkeleri ve doğrultusu gelecekte de siyasi yaşamıma daima ışık tutacak olan Demokratik Sol Parti'ye, kurucusu büyük siyaset ve devlet adamı Bülent Ecevit'in değerlerine ve partili yurttaşlarıma olan gönül bağım daima sürecektir. Ülkemizin içinden geçtiği bunalımlı dönemde bütünleşme çabalarını daima şükranla anacağım'' ifadelerine yer verdi.

        DSP'nin eski Genel Başkanı Zeki Sezer ve şimdiki Genel Başkan Masum Türker'e, İstanbul il ve ilçe başkanlığı ile tüm partili çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini ileten Sarıgül, açıklamasında şunları kaydetti:

        ''Hemen ifade etmek isterim ki bugün gerek ülkemizin içinden geçmekte olduğu ekonomik krizin yarattığı ağır bunalım, gerekse demokratikleşme sancıları içindeki herkesin kutuplaşma ve çözümsüzlüklerin ileri boyutlara varmakta olduğunu üzülerek görmekteyim. Yurttaşlarımızın gündemi ile iktidar ve ana muhalefetin gündemi ne yazık ki ters yönde gelişmektedir. Benim yurttaşlarımdan aldığım ses bu çelişkiyi açıkça ortaya koymaktadır.

        Türkiye'nin bu koşullar içinde yeni bir anlayışa, yeni bir siyasete ve yeni bir enerjiye ihtiyacı olduğu açıktır. Bu ihtiyacı görerek ve bu ihtiyacın sahibi olan yurttaşlarımla birlikte yürüme kararındayım.''

        Sarıgül, istifa kararının bu doğrultuda alınmış bir karar olarak değerlendirilmesini istediğini belirterek, Türkiye'nin her noktasında harekete destek ve gönül veren yurttaşların umutlu bakışlarını boşa çıkarmayacağını dile getirdi.

        Herkesin birbirini kucakladığı, gelişmiş mutlu bir Türkiye için yola çıktığını vurgulayan Mustafa Sarıgül, önümüzdeki günlerde gelişmeler için geniş açıklamayı 11 Temmuz Cumartesi günü davetli olduğu Kastamonu Daday'da yurttaşlarla paylaşacağını anlattı.

        Açıklamada, Sarıgül ile birlikte 21 Şişli Belediyesi meclis üyesinin de partiden istifa ettiği duyuruldu.

        TÜRKER BAŞARILAR DİLEDİ

        Bu arada DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinden istifa eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e başarılar diledi.

        Türker, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mustafa Sarıgül'ün, belediye başkanı olmak üzere DSP'ye geldiğini, bu konuda çalıştığını ve partisinin Şişli örgütünün de Sarıgül'e kucak açtığını söyledi.

        Masum Türker, ''Kendisi parti kurmak istiyormuş, başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun. Umarız siyasi arenada aradığını bulur'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ