Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonları - FETÖ haberleri (31 Temmuz 2017)

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        AYDIN'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın'ın Germencik ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yaptı.

        Operasyonda işçi oldukları öğrenilen Z.K, Ü.Ö ile üniversite öğrencisi B.B. gözaltına alındı.

        İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler mahkemece tutuklandı.

        Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirtildi. (AA)

        FETÖ'DEN ARANAN ESKİ ASTSUBAY ALANYA'DA TATİL YAPARKEN YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan eski astsubay, Antalya'nın Alanya ilçesinde tatil yaptığı otelde gözaltına alındı.

        İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya ilişkin hakkında gözaltı kararı bulunan eski astsubay Mahmut K'nin (23) Alanya'da olduğunu belirledi.

        Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmada, şüphelinin Mahmutlar Mahallesi'nde bir otelde kaldığı tespit edildi.

        Tatil yaptığı otelde gözaltına alınan şüpheli, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Aksaray'a gönderildi. (AA)

        MALATYA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 7 KİŞİDEN 1'İ TUTUKLANDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden biri tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ ile iltisaklı ve irtibatlı kurum ve kuruluşlarda çalışanlar ile örgütle irtibatlı olan şüphelilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen, ByLock kullandıkları öne sürülen şüphelilerden biri cezaevine gönderildi, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        HAKKARİ'DE "BYLOCK" KULLANAN ŞÜPHELİ TESLİM OLDU

        Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanan bir şüphelinin teslim olduğu bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Çalışmalar kapsamında 28 Temmuz 2017 günü ilimiz merkezde FETÖ/PDY bölücü terör örgütüne müzahir şahısların kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları 'ByLock' isimli programı kullandığı tespit edilen bir şahıs Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze gelerek teslim olmuştur. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.'' (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 25 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında ByLock kullandıkları öne sürülen 25 şüpheli gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen, daha önce meslekten ihraç edilen kamu görevlileri, özel sektör çalışanları ve esnafın da aralarında yer aldığı 25 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezinde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        GİRESUN'DA "BYLOCK" OPERASYONU

        Giresun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 17 zanlıdan 2'si tutuklandı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü savcılıkça serbest bırakıldı.

        Mahkemeye çıkarılan 14 şüpheliden 2'si cezaevine gönderildi, diğerleri ise adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 9 EMNİYET GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        REKLAM

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün emniyet yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen ve halen görevde bulunan emniyet mensubu 9 kişi gözaltına alındı.

        Zanlıların, emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ