Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 5 Ağustos 2017 FETÖ operasyonları

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 5 Ağustos 2017 Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        KIRŞEHİR'DE 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kentteki örgüt üyeleri ve örgütle bağlantıları olduğu iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlara Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonda 5 şüpheli yakalandı.

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen üniversite öğrencileri M.S. ve S.Ş. ile ebe T.K.K, ev kadını N.K. ve M.V. emniyete götürüldü.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        AMASYA'DAKİ FETÖ OPERASYONU

        Amasya'nın Merzifon ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye gönderilen 5 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında meslekten ihraç edilen ve açığa alınan öğretmenlerin de olduğu şüphelilerden biri, emniyetteki ifadesinin ardından salıverildi. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KAYSERİ'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 21 KİŞİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ''ByLock'' kullandıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye gönderilen, aralarında özel güvenlik görevlisi, üniversite öğrencisi ve ev kadınlarının bulunduğu çeşitli meslek gruplarından 9'u kadın 21 zanlının savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        Mahkemeye sevk edilen zanlılardan M.D, A.Y, R.E, N.A, P.B. ve E.B. tutuklandı, diğerleri adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, "ByLock"u kullandıkları tespit edilen çeşitli meslek gruplarından 28 kişiye yönelik operasyon başlatmış, 21'i gözaltına alınmıştı.

        Firari 7 zanlıyı yakalama çalışmaları devam ediyor. (AA)

        FETÖ ŞÜPHELİSİ VALİLİK BİNASI'NDA YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan eski komiser yardımcısı, meslekten ihraç edilmesiyle ilgili Sivas Valiliği OHAL Bürosuna itiraz dilekçesi vermeye gittiğinde yakalanarak tutuklandı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Gaziantep Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı iken kanun hükmünde kararname ile ihraç olan İ.K, Sivas Valiliği Olağanüstü Hal (OHAL) Bürosuna itiraz dilekçesi vermeye gitti.

        Hükümet Konağı girişinde yapılan Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolünde arandığı tespit edilen İ.K, gözaltına alındı.

        Adliyeye sevk edilen İ.K. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Gaziantep'ten alınan ifadesinin ardından mahkemece tutuklandı. (AA)

        İZMİR'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 44 KİŞİDEN 28'İ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Ege Bölgesi'ndeki yeni yapılanmasına ilişkin soruşturmada adliyeye sevk edilen 44 şüpheliden 28'i tutuklandı.

        REKLAM

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 117 kişiden 44'ü, emniyetteki işlemlerinden sonra sağlık kontrolünden geçirildi ve adliyeye sevk edildi.

        Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan zanlılardan 28'i hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklama kararı verildi. Diğer zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ'nün sözde "Ege Bölge İmamı" N.K'nın da aralarında bulunduğu 73 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. (İHA)

        OPERASYON

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 25 Temmuz'da İzmir merkezli İstanbul, Muğla ve Aydın'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 131 şüpheliden 117'sini gözaltına almıştı.

        Bazı örgüt mensupları Bornova'da toplantı halindeyken gözaltına alınmış, FETÖ'nün İzmir'de sözde "Altın Şehir" eyalet yapılanmasına gittiği ve şubat ayından bu yana faaliyette bulundukları tespit edilmişti. Örgüt mensuplarının kendi aralarında haberleşmek için yeni bir kriptolu program kullandıkları da belirlenmişti.

        REKLAM

        Şüphelilerin, örgütü ayakta tutmaya yönelik çalışmalar yaptığı, cezaevindeki örgüt üyelerine "yardım" adı altında para topladıkları, tutuklu FETÖ mensuplarıyla irtibat sağladıkları ve ramazan ayında faaliyetlerini yoğunlaştırdıkları iddia edilmişti.

        Daha önce hakkında yakalama kararı bulunan, örgütün sözde "Ege Bölge İmamı" N.K. Bornova'da saklandığı evden kaçmak isterken gözaltına alınmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ