Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonlarında 10 Ağustos günlüğü! İşte 10 Ağustos 2017 FETÖ operasyonları!

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde yapmak istediği askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ üyesi olan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar sürüyor. İşte FETÖ ile bağlantısı olan veya örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlarda10 Ağustos 2017 Perşembe günlüğü...

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        TEKİRDAĞ'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'ncaFETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan 45 kişiden 39'u gözaltına alınmış, bu kişilerden 36'sı adliyeye sevk edilmişti. Şüphelilerden 5'i tutuklanmış, 24'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 31 kişi de serbest bırakılmıştı. (AA)

        SİVAS MERKEZLİ 2 İLDEKİ OPERASYONDA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sivas merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 12 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sivas ve Ankarada düzenledikleri eş zamanlı operasyonda zanlılardan 8'ini gözaltına aldı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Sivas Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 4 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDEKİ OLAYLARA İLİŞKİN İDDİANAME KABUL EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında, aralarında reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin, 135'i tutuklu 143 asker hakkında hazırlanan iddianame kabul edilerek, ilk duruşmanın 9 Ekim'de Silivri'de yapılmasına karar verildi. (AA)

        ÇANAKKALE'DE ÖRGÜTÜN SÖZDE "İL MALİ SORUMLUSU" OLAN KİŞİ YAKALANDI

        Çanakkalede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün "il mali sorumlusu" ve "il ablası yardımcısı" olan eşi ile "il imamı"nın özel hizmet sorumlusu ve kuryesi, İzmirdeki "gaybubet evi"nde yakalandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan, örgütün "il mali sorumlusu" Ahmet Asam (42) ve "il ablası yardımcısı" olan eşi Hilal Asam (41) ile "il imamı"nın özel hizmet sorumlusu ve kuryesi Ali Posbıyıkı (27) İzmirdeki "gaybubet evi"nde gözaltına alındı.

        Çanakkaleye getirilen şüphelilerden Hilal Asam, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Diğer şüpheliler ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        KKTC'DE 1'İ POLİS 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında biri polis memuru 2 kişi gözaltına alındı.

        Gazimağusa Polis Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre,FETÖ'nün KKTC yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda T.B. ile polis memuru A.K. gözaltına alındı.

        Zanlıların evinde yapılan aramadaFETÖye ait 40 adet kitap ve 34 adet görsel materyal ele geçirildi.

        Zanlıların, Gazimağusa Mahkemesine çıkarılması bekleniyor. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA DOKTOR VE BABASI GÖZALTINA ALINDI

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktor kriptoFETÖ'cü olduğu iddiası ile babasıyla birlikte gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan doktor O.P. ve ismi henüz öğrenilmeyen babası ile birlikte Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gözaltına alındı. O.P.'nin kriptoFETÖ'cü olduğu, örgütün doktor yapılanması içinde yer aldığı iddia edildi. O.P.'nin babasının meslekten ihraç edilen eski bir kamu görevlisi olduğu ve üzerine kayıtlı hatta "Bylock" olduğunu öne sürüldü. Şüpheli O.P., babası ile birlikte ayrıca yaşadığı evde sabah erken saatlerde gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen O.P. ve babasının işlemlerinin ardından Bursa'ya gönderileceği öğrenildi. (İHA)

        KAYSERİ DEVELİ'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kayseri'nin Develi İlçesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gizli iletişim ağı 'bylock' programını kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre Develi Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün gizli iletişim ağı 'bylock' programını kullandıkları iddiasıyla şüpheliler A.R., A.Ö. ve İ.Y. hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Şüpheli A.Ö. 7 Ağustos'ta, İ.Y. ve A.R. de 8 Ağustos'ta polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

        Emniyet'teki sorguları tamamlanan 3 şüpheli Adliye'ye sevk edildi. Şüpheliler A.R., A.Ö. ve İ.Y. çıkarıldıkları mahkemece 'FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE FETÖ FİRARİSİ MALİYE MÜFETTİŞİ YAKALANDI

        Eskişehir'de Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan maliye müfettişi yakalandı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖsoruşturması kapsamında, Eskişehir'de bir adrese operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyon ile Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Maliye Müfettişi Coşkun A. yakalandı. Çoşkun A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı (İHA)

        BURSA MERKEZLİ OPERASYONDA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekipleri tarafından örgütün öğretmen ve doktor yapılanmasına yönelik Bursa, İzmir ve Afyonkarahisarda eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, 12 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda, içinde güncel kurban bağış listelerinin de yer aldığı çok sayıda örgütsel doküman ve 1 dolar ele geçirildi.

        Örgütün doktor yapılanmasının içinde yer alan ve kendini gizleyen bir şüphelinin de örgütsel faaliyetleri deşifre edildi. Şüpheli doktorun halen kamu hastanesinde çalıştığı, örgütün yapılanmasında üst yönetici konumunda olduğu ve "Bylock" görüşmelerini ise bir başka örgüt üyesi üzerinden yaptığı tespit edildi.

        Şüphelilerin tamamının "Bylock" programını kullandıkları ve bazılarının daFETÖelebaşının talimatıyla Bank Asyaya para yatırdığı belirlendi. (AA)

        FETÖ'NÜN MEDYA YAPILANMASINA OPERASYON: 35 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen 35 şüpheli hakkında gözaltı ve arama kararı verildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca,FETÖnün medya yapılanmasına yönelik soruşturma, elde edilen yeni deliller ve ifadeler doğrultusunda sürüyor. Bu kapsamda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen 35 şüpheli hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan gözaltı kararı verildi.

        Savcılığın ayrıca şüpheliler hakkında ikametlerinde arama kararı talep etmesi üzerine nöbetçi hakimlikçe, arama ve yakalama kararı da çıkarıldı.

        Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, Mehmet Ali Ayın da yakalanmasıyla gözaltı sayısı 10a yükseldi.

        Operasyon kapsamında daha önceden, Burak Ekici, Muhsin Pilgir, Ömer Faruk Aydemir, Sait Gürkan Tuzlu, Cüneyt Seza Özkan, Yusuf Duran, Ahmet Feyzullah Özyurt, Ahmet Sağırlı ve Mutlu Özay gözaltına alınmıştı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.(AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ