Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonlarında 12 Ağustos günlüğü! İşte 12 Ağustos 2017 FETÖ operasyonları!

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde yapmak istediği askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ üyesi olan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar sürüyor. İşte FETÖ ile bağlantısı olan veya örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlarda12 Ağustos 2017 Cumartesi günlüğü...

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        ÜNLÜ MATBAACIYA BYLOCK GÖZALTISI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Caner Aktan'ın haberine göre,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun başdanışmanı Ömer Polat'ın kardeşi Öner Polat, Bylock operasyonunda gözaltına alındı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasosmanoğlu'nun başdanışmanı Ömer Polat'ın kardeşi Öner Polat gözaltına alındı. Telefonunda FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı Bylock yüklü olduğu öne sürülen Öner Polat'ın emniyetteki sorgusu sürüyor.

        Öner Polat'ın sahibi olduğu Kocaeli Baskı Dünyası isimli matbaada da arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube polislerince yapılan operasyonda çok sayıda evraka el konuldu.

        İkinci El Telefon

        Kardeşinin gözaltına alınmasıyla ilgili Habertürk'e konuşan Başdanışman Ömer Polat, "Kardeşim, ikinci el telefonunda çıkan Bylock programı nedeniyle şu an emniyette. Ben de kardeşimin durumunu takip ediyorum. Öner benim kardeşim. Onunla elbette ilgileniyorum. Konuyla ilgili ilave bir bilgiye de sahip değilim" dedi.

        SAKARYA'DA 31 KİŞİ BYLOCK'TAN GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya'da düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan çeşitli meslek gruplarından 31 şüpheliden 16'sı tutuklanırken, 15'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmalar sürüyor. Soruşturma kapsamındaFETÖ'nün gizli haberleşme programı olan 'ByLock' kullandığı tespit edilen, çeşitli meslek gruplarından 31 şüpheli Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ikametlerine yapılan operasyonlar sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve örgütün gizli haberleşme ağı olan 'ByLock' kullandıkları iddia edilerek gözaltına alındıktan sonra hakim karşısına çıkan 31 şüpheliden, 16'sı tutuklandı, 15'inin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi. (İHA)

        VAN'DA SINIR KAPISINDAN KAÇMAYA ÇALIŞAN KİŞİ TUTUKLANDI

        Van'ın Saray İlçesi'nde Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan İran'a çıkış yapmak isterken gözaltına alınan bir kişiFETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan tutuklandı.

        Saray İlçesi'nde bulunan Kapıköy Gümrük Kapısı'nda görevli muhafaza memurları, İran´a çıkış yapmak üzere gelen bir yolcunun hal ve tavırlarından şüphelendi. Memurlar, bu kişinin kimlik ve pasaportunu kontrol ederken pasaportun Selman Kılcı adına düzenlendiğini ve çıkış mühründe bir farklılık olduğunu tespit etti. Mührün sahte olabileceği göz önüne alınarakGümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri bu kişiyigözaltına alırken, pasaportuincelenmek üzere Van Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Yapılan incelemede, pasaportta yer alan çıkış mühür numarası ve renginin farklı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine pasaportun seri numarasıyla yapılan sorguda pasaportun Selman Kılcı'ya değilMendo Eyikat'a ait olduğu ortaya çıkarıldı. Mendo Eyikat'ın yapılan kimlik sorgusunda daFETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan arandığı tespit edildi ve Saray Cumhuriyet Başsavcılığına haber verildi. Saray Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında gözaltı kararı verdiği Eyikat, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. (DHA)

        FETÖ'NÜN MEDYA YAPILANMASI OPERASYONUNDA GÖZALTINDAKİ KİŞİ SAYISI 11 OLDU

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan bir kişinin teslim olmasıyla gözaltındaki şüpheli sayısı 11 oldu.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülenFETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 10 Ağustos'ta gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan eski Fenerbahçe TV Haber Müdürü Yasir Kaya avukatıyla Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine gelerek teslim oldu. Böylece gözaltı sayısı 11'e yükseldi.

        Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, 24 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri 10 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda 10 şüpheliyi gözaltına almıştı. (AA)

        YOZGAT'TA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 zanlıdan 1'i tutuklandı.

        Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan S.D, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Zanlılardan A.E, D.K, M.A, E.Ö, E.A, F.Ş, M.Ö adli kontrol şartıyla, N.A, O.K. ve İ.K. ise savcılıktaki ifadelerinin ardından, serbest bırakıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları ve silahlı terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla Sarıkaya ve Boğazlıyan ilçelerinde 14 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlemiş, zanlılardan 11'i gözaltına alınmıştı. Adreslerinde bulunamayan, F.Y, T.Ö. ve Z.Ç'nin yakalanması için çalışma başlatılmıştı. (AA)

        FENERBAHÇE TV ESKİ HABER MÜDÜRÜ BYLOCK'TAN GÖZALTINA ALINDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre,FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen Fenerbahçe TV eski Haber Müdürü Yasir Kaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        REKLAM

        Fenerbahçe TV eski haber müdürüne ByLock gözaltısı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamındaFETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen 35 gazeteci hakkında gözaltı kararı verilmişti. Cumhuriyet Savcısı Ergün Güçlü'nün talimatıyla Birgün Gazetesi editörü Burak Ekici, Vatan Gazetesi sayfa sekreteri Yusuf Duran, İhlas Haber Ajansı (İHA) eski İstihbarat Şefi Ömer Faruk Aydemir, Türkiye Gazetesi eski yazarı Ahmet Sağırlı'nın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli önceki gün gözaltına alınmıştı. 25 gazeteci ise adreslerinde bulunamamıştı. İstanbul Güvenlik Şube müdürlüğü ekipleri, dünFETÖ'nün şifreli ByLock haberleşme programını kullandığı tespit edilen Fenerbahçe TV'nin eski haber müdürü Yasir Kaya'yı da gözaltına aldı. CNN Türk'den 2004 yılında Fenerbahçe TV'ye transfer olan Yasir Kaya, 3 Temmuz 2011 yılındaki şike soruşturmasında gelişmeleri Çağlayan Adliyesi'nde canlı bağlantılarla duyurmuştu.

        Aynı soruşturma kapsamında 24 gazeteci ise adreslerinde bulunamadığı için firari olarak aranıyor. Hakkında gözaltı kararı verilen eski Taraf Gazetesi muhabiri Aysun Yazıcı'nın 31 Ekim 2016 tarihinde yurtdışına çıkış yaptığı tespit edildi.

        Yasir Kaya,Kapatılan Yamanlar Koleji , ardından da Ege Üniversitesinden mezun olduktan sonra Ege TV'de mesleğe başlayan Yasir Kaya, Milli Gazetesi spor servisi, CNN Türk'de çalıştan sonra 2004 yılında Fenerbahçe TV'ye transfer olmuştu.

        GAZİANTEP'TE 11 KİŞİ TUTUKLANDI

        Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında ByLock kullandıkları belirlenen 11 kişi tutuklandı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca silahlı terör örgütüFETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları tespit edilen toplam 12 şüpheliden, 10'u sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı, 2'si hakkında adli kontrol kararı uygulandı.

        REKLAM

        Ayrıca daha önce hakkında yakalama kararı bulunan ve "Bylock" kullandığı tespit edilen 1 kişi tutuklandı.(AA)

        ANKARA'DA FETÖ'DEN ARANAN ŞAHIS SAHTE PASAPORT İLE KAÇARKEN YAKALANDI

        Terör örgütüFETÖ'ye üye olmak suçundan aranan şahıs, Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan sahte pasaport ile İran'a gitmeye çalışırken yakalandı.

        Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan İran'a çıkış yapmak üzere gelen bir yolcunun hal ve tavırlarından şüphelenen görevli muhafaza memurları, şahsın kimlik ve pasaportunu kontrol ettiklerinde Selman Kılcı ismine düzenlenmiş pasaportun çıkış mühründe farklılık olduğunu tespit etti.

        Mührün sahte olması ihtimali üzerine Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliğince şahıs gözetim altında tutularak pasaportu, incelenmek üzere Emniyet Pasaport Şube Müdürlüğüne götürüldü. Yapılan incelemede, pasaportta yer alan çıkış mührünün numarasının ve renginin farklı olduğu teyit edilirken, pasaportun seri numarasıyla yaptırılan sorguda ise pasaportun Selman Kılcı'ya değil, değil Mendo Eyikat'a ait olduğu ortaya çıktı.

        Bunun üzerine yapılan GBT sorgusunda şüphelinin "FETÖSilahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan arandığı tespit edilirken, Saray Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen şüpheli, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ