Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Yollarda bayram dönüşü yoğunluğu başladı!

        Kurban Bayramı'nı memleketleri ve tatil bölgelerinde geçirenler dönüş yolculuğuna başladı. TEMyolu ve D-100 Karayolu'nunKocaelikesiminde yoğunluk meydana geldi.

        YOL DURUMUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

        TEM yolu ve D-100 Karayolu'nun İstanbul istikametiKocaelikesiminde yoğunluk yaşandı. Maddi hasarlı ve yaralamalı kazalar nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Trafik ekipleri güzergahlarda önlem alarak trafiği yönlendirdi. TEM'deki yoğunluğun bugün ve yarın devam etmesi bekleniyor.

        TEM YOLUNUN BOLU KESİMİ

        Kurban Bayramı tatilinin bitmesine 2 gün kala dönüş için yola çıkanlar, TEM yolunun Bolu kesiminde yoğunluk oluşturdu. Öte yandan bayram tatilini Bodrum'da geçiren tatilciler de dönüş yolunda... İlçenin giriş ve çıkışında kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

        10 günlük bayram tatilini memleketlerinde geçirip dönüşü son güne bırakmak istemeyen tatilciler bayramın 3'üncü günü yola çıktı.Tatilciler,TEM'inBolu kesiminde İstanbul yönünde yoğunluk oluşmasına neden oldu. Özellikle TEM'in Gerede, Yeniçağa, Çaydurt ve Bolu Dağı Tüneli mevkilerinde yoğun trafik oluştu.

        İstanbul yönündeki araç yoğunluğuna rağmen trafikte aksama meydana gelmedi. Sürücüler İstanbul yönüne doğru sorunsuz yola devam etti. İstanbul yönünde oluşan yoğunluğun aksine Ankara yönünde trafik normalin altında kaldı. Tatilcilergüzergahtaki dinlenme tesislerinde de yoğunluk oluşturdu.

        REKLAM

        TEM'de dönüş yoğunluğunun başlamasıyla önlemler de artırıldı.Özellikle Bolu Dağı geçişinde sürücüler elektronik tabelalar ilehız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı.

        Sürücüler ayrıca Bolu Dağı Tüneli'nden geçerken deradyo frekansından bağlanan otomatik ses kaydıylaemniyet kemerlerini takmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıldı.

        BODRUM'DAN DÖNÜŞ YOLCULUĞU BAŞLADI

        Muğla'nın Bodrumilçesinde bayram tatili yapanlar, geldikleri kentlere dönmeye başladı. İlçe giriş çıkışlarında uzun otomobil kuyruğu oluştu. Bayram tatili içinBodrum'a gelenler cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren geldikleri illere dönmeye başladı. Dönüş yoğunluğu ise bu sabahtan itibaren giderek arttı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Emin Anter Bulvarı'nda zaman zaman 1 kilometreye varan araç kuyrukları oluştu. İki kilometrelik yolu 20 dakikada tamamlayan otomobiller Milas istikametine doğru hareket etti. Milas-BodrumHavalimanı'nda ise büyük hareketlilik yaşandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı havalimanında ek uçak seferleri düzenlendi.

        ÇANAKKALE'DE UZUN FERİBOT KUYRUKLARI

        Çanakkale Feribotİskelesi'nden boğazın Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi ile Kilitbahir Köyü'ne geçmek isteyenler, uzun araç kuyruğu oluşturdu. Deniz ulaşımını sağlayan Gestaş'ınferibotları'Dolmuş usulü' çalışarak tatilcileri boğazın diğer yakasına taşıyor.

        Tatilini Akdeniz, Ege ve Edremit Körfezi sahilleri ile Çanakkale'nin Bozcaada ve Assos gibi turizm merkezlerinde geçirenlerin dönüş yolculuğuyla birlikteferibotiskelesinde de araç yoğunluğu başladı. Dönüş yolunun kalabalık olacağını düşünerek erken yola çıkanların araçları, ÇanakkaleFeribotİskelesi'nde dün de yaklaşık 1 kilometrelikferibotkuyruğu oluşturmuştu. Bu sabah erken saatlerde sakin olanferibotiskelesine gelenler, hiç beklemeden boğazın Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi ile Kilitbahir Köyü'ne geçmişti. Ancak, öğle saatlerinden itibaren dönüş yolundaki tatilcilerin aynı anda kente giriş yapmasıyla ÇanakkaleFeribotİskelesi'ndeki araç kuyruğu yaklaşık 2.5 kilometreye uzadı.

        İskele Kavşağı'nda trafik polisleri bir yandanferibotkuyruğunu düzenlerken, bir yandan da şehiriçi trafiğinin akışını sağlıyor. Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması ise, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hatlarında toplam 8feribotile saatsizsefer yapıp, uzayan araç kuyruğunu eritmeye çalışıyor. Bu arada daha çok Bursa istikametinden gelen araçların geçiş için kullandığı Lapseki ve Çardakferibotiskelelerinde ise birer buçuk kilometre uzunluğunda kuyruk oluştu. Polis ekipleri, Gelibolu'ya geçişin sağlandığı Lapseki ve Çardakferibotiskelelerinin sakin olması nedeniyle, İzmir güzergahından Çanakkale merkezine harekethalindeki tatilcileri, denetim noktalarında bilgilendirerek, Lapseki ve Çardakferibotiskelelerine yönlendiriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ