Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İki cesetle aynı ev içinde 42 saat

        İstanbul Esenler'de çarşamba gecesi vahşi bir cinayet işlendi. 48 yaşındaki Bakiye Seyhan'ı bıçaklayarak 18 yaşındaki kızı Meryem Seyhan'ı ise boğarak öldüren katil 4-6 yaşlarındaki iki çocuğu da banyoya kilitledi.

        KOMŞU AĞLAMA SESLERİNİ DUYDU

        Çalıştığı için hafta içi çocuklarını annesi Bakiye Seyhan'a bırakan genç anne, telefonuna yanıt alamaması üzerine komşuları aradı. Eve gelen komşular ağlama sesleri duyunca polisi aradı. İki çocuk banyoda bitkin halde bulundu.

        ANNE ÇIPLAK HALDE BULUNDU

        Çocuklardan U. "Uzun saçlı bir kişi fenerle gelip teyzemin ağzını kapattı. Sesi kesilince bizi banyoya kapattı" dedi. Anne çıplak halde bulunurken kıza tecavüz edildiği belirlendi. Aile reisi kayıp.

        ÖLEN TEYZESİNİN KATİLİNİ GÖRDÜ

        Meryem Seyhan'ın boğularak öldürüldüğü olayda evde bir işadamının kimliği bulundu. Ancak küçük U. fotoğrafın katile ait olmadığını söyledi.

        İstanbul'da anneanne ve teyzelerinin katilince banyoya kilitlenen ve 42 saat sonra kurtarılabilen 2 kardeş, zanlıyı tarif etti. 18 yaşındaki Meryem'de tecavüz izine rastlandı.

        İstanbul-Esenler'de anneanneleri 48 yaşındaki Bakiye Seyhan ile teyzeleri 18 yaşındaki Meryem Seyhan'ın öldürüldüğü çifte cinayete tanık olan biri 4 diğeri 6 yaşındaki iki kardeş, banyoda tam 42 saat kilitli kaldı. Uzun saçlı diye tarif ettikleri katil tarafından banyoya kilitlenen çocuklar 2 gün boyunca çığlık atıp seslerini duyurmaya çalıştı. Telefonlara cevap alamayan anneleri Ümmühan'ın yardım istediği komşu polise haber verince çocuklar, iki cesedin bulunduğu evin banyosunda polis tarafından birbirine sarılmış halde bulundu.

        ŞOKA GİRDİ, KONUŞAMADI

        Polisin psikologeşliğinde konuşturduğu U., "Saçları uzun olan biri elinde fenerle içeri girdi. Teyzemin ağzını kapattı. Teyzem 'yapma' diye bağırıyordu. Sonra sesi kesilince bizi tuvalete kapatıp, 'dedenizi alıp geliyorum' diyerek gitti ve gelmedi" diyebildi. Kardeşi Ö. ise korkudan girdiği şok nedeniyle konuşamadı. Anne Ümmühan Ö. ise babası Şükrü Seyhan'ın alkol bağımlısı olduğunu, bu nedenle zaman zaman evde tartışma yaşandığını kabul ederek, "Ancak babamın katil olabileceğine inanmıyorum. 4 gündür ortalarda yok. Babamın da öldürülmüş olabileceğini düşünüyorum. Babameve geç gelirdi ama sabah 5'te bile olsa sonuçta evine gelirdi" diye konuştu. Komşuları ise evde çarşamba günü gündüz saatlerinde kavga olduğunu anlattı. Polis kayıp Şükrü Seyhan'ın öldürülmüş ya da intihar etmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

        TECAVÜZ BULGUSU

        Polis gecekondunun kapısının zorlanmadığını, evdeki altınların dahi alınmadığını, ancak katilin evi dağıtarak hırsızlık süsü verdiğini tespit edildi. Altı çıplak halde bulunan ve boğularak öldürüldüğü belirlenen 18 yaşındaki Meryem'e tecavüz edildiği öğrenildi. Dört yerinden bıçaklanan ve çırılçıplak halde bulunananneanneye ise tecavüz edildiğine dair bir ize rastlanmadı. Bu arada evde Erzincanlı bir işadamına ait kimlik bulundu. Erzincan'da gözaltına alınan işadamının resmi İstanbul Polisi'ne gönderildi. Resmin gösterildiği iki kardeş, bu kişinin katil olmadığını söyledi. Öte yandan çifte cinayet kurbanı Bakiye Seyhan ile 18 yaşındaki kızı Meryem Seyhan, dün Esenler Kemer Mezarlığı'nda toprağa verildi. Otopsinin ardından anne kızın cenazeleri, evlerinin yakınında bulunan Havaalanı Camisi'ndeki cenaze namazı sonrası yan yana defnedildi.

        Müslim SARIYAR Rıdvan TEZEL/SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ