Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Baykal'dan canlı yayında şok sözler

        ATV'de canlı yayınlanan ''Doğruya Doğru'' programına konuk olan Baykal, Tuba Atav'ın sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde yaptığı açıklamalar ve ''Ulusa Sesleniş'' konuşmasını değerlendiren Baykal, Erdoğan'ın konuşmalarında, ''cumhurbaşkanı seçilmek istediği ve adaylığı için kamuoyu oluşturmaya çalıştığının belli olduğunu'' savundu.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''artık kişisel ihtirasına 'dur' demeyi bilmesi gerektiğini'' belirten Baykal, Erdoğan'ın, Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı krizine sokmayacak uzlaşmayı sağlaması gerektiğini ifade etti.

        BAYKAL'DAN 1 NİSAN ŞAKASI...-

        CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, programın başında ATV Ankara Temsilcisi Tuba Atav'ın yardımıyla izleyicilere 1 Nisan Şakası yaptı. Atav'ın, ''Çok sıcak bir gelişme öğrendim. Dünkü MYK toplantınızda Cumhurbaşkanı adayı olarak sizin isminiz açıklandı, hayırlı olsun'' sözleri üzerine Baykal, önerecekleri ismin sembolik bir anlam taşıması dışında önemi olmayacağı için aday belirleme konusunda bugüne kadar ciddi bir adım atmadıklarını söyledi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü MYK toplantısı öncesinde kendisini arayarak ''Cumhurbaşkanlığı seçimi ciddi gerilim yaratıyor. Buna son vermek durumundayız. Anamuhalefet partisi olarak sizin de sorumluluğunuz var. Şimdiden adayınızı belirleyin. Biz de onu destekleyeceğiz'' dediğini ifade eden Baykal, Başbakan'ın bu önerisi öncesinde aday belirlemeyi düşünmedikleri belirtti.

        Baykal, ''Vermek istediğiniz müjdeye ben de böyle katkı yapayım. İktidar partisi de iş birliği içinde adayı destekleyeceğini belirtmiştir. Şu andan itibaren Cumhurbaşkanlığı krizi için gerekçe kalmamıştır'' dedi.

        Konuşmasının ardından Tuba Atav ile birlikte gülerek bunun ''1 Nisan Şakası'' olduğunu belirten Deniz Baykal, ''1 Nisan nedeniyle vatandaşlarımızı güldürmek istediniz, ben de ona katkı yapayım dedim'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ