Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yedi tepede yedi şölen

        Müslim SARIYAR-Güngör KARAKUŞ-Ercan SARIKAYA-Engin BELLİ-Sedat SUNA-Şefik DİNÇ

        ‘2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’ etkinliklerinin açılışı dün akşam Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla başladı. İstanbul, 7 farklı merkezde gerçekleştirilen etkinliklerle “2010 Avrupa Kültür Başkenti’ ilan edildi

        2010 Avrupa Kültür Başkenti açılış etkinlikleri Haliç Kongre Merkezi’nde devletin zirvesini, işve sanat dünyasını buluşturdu. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar, Almanya Meclis Başkanı Norbert Lammert, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Musevi Cemaati Lideri İsak Haleva, Süryani Cemaati Lideri Mor Filüksnos Yusuf Çetin katıldı. Törene katılan yabancı konuklara “Bir İstanbullu olarak hoşgeldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, “Bugün İstanbul, Türkiye, Avrupa adına büyük bir coşkuyu yaşıyoruz. İnsanlığın ortak mirası İstanbul bugün Avrupa Kültür Başkenti oluyor” dedi. Erdoğan, İmparator Konstantin’den Mustafa Kemal Atatürk’e kadar tüm liderleri saygıyla andığını söyleyerek, “Sadece İstanbul bile Türkiye’nin bir Avrupa ülkesi olduğunun, Avrupa Birliği’nin tabii bir üyesi olduğunun somut bir göstergesidir” diye konuştu.

        Taksim’de Tarkan coşkusu

        İSTANBUL 2010 Avrupa Kültür Başkenti kutlamaları kapsamında Taksim’de sahne alan ünlü sanatçı Tarkan’ı, soğuk havaya ve yağmura rağmen binlerce kişi izledi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve meydana çıkan yolların kapatıldığı Taksim’de, saat 19.00’dan itibaren insanlar konser alanına arama yapılarak alındı. Havai fişek gösterilerinin devam ettiği meydanda saat 21.15’te Tarkan’ın sahneye çıkmasıyla, binlerce kişinin coşkusu daha da arttı. Bir saat süren konser boyunca Taksim Meydanı’nı dolduran topluluk, Tarkan’a danslarıyla eşlik etti.

        İstanbul değil Pekin’i hatırlattı

        KADIKÖY’de gerçekleştirilen kutlamalara soğuk ve yağışlı havaya rağmen binlerce kişi katıldı. Kutlamalar Fransa’dan gelen balon şovlarıyla başladı. Dev balonlar gökyüzünde süzülürken, sahilde havai fişek gösterileri kutlamalara renk kattı. Ardından sahne alan müzik grubu ‘Mor ve Ötesi’ izleyenlere müzik keyfi yaşattı. Kadıköy’de “ay avcısı” adı verilen dev balonlar gökyüzünde dans etti. Balon şovu, daha önce Barselona, Sidney ve Pekin Olimpiyatları’nda sahnelenmişti.

        5 bin kişiye konser

        İSTANBUL’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi, Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen Zara konseriyle kutlandı. 5 bin kişinin katıldığı coşkuyla geçen konserin ardından havai fişek gösterisi ile etkinlik sona erdi. Vatandaşlar Zara’yı cep telefonları ile çekebilmek için birbirleriyle yarıştı.

        Nil, şarkılarıyla ısıttı

        BEYLİKDÜZÜ’nde, İstanbul 2010 Kültür Başkenti kutlamaları nedeniyle düzenlenen etkinliğe soğuk ve yağmura rağmen yaklaşık 500 kişi katıldı. Şaman Dans Grubu’nun gösterilerinin ardından sahne alan Nil Karaibrahimgil, şarkılarıyla hayranlarını ısıttı.

        Pendik’te katılım azdı

        PENDİK’te havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle katılım beklenenin altında oldu. Saatler öncesinden Pendik Meydanı’nda toplanan izleyiciler Kıraç’ın sahneye çıkması ile coşkulu anlar yaşadı. Ünlü sanatçıya eşlik eden hayranları Kıraç’ın şarkıları ile eğlendi.

        Sultanahmet ışıl ışıl oldu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ