Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DTP'DEN GÜL'E 'EVET' OYU MU ÇIKACAK?

        Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemek için Kürt sorununu kriter olarak açıklayan, ancak işaret gelmediği için ilk iki turda boş oy kullanan DTP, 3. turda Gül'e "evet" oyu vermesini tartışıyor.

        Bugün TBMM'de yapılacak 3. turda cumhurbaşkanlığına seçilmesine kesin gözüyle bakılan Gül'e ilk iki turda boş oy atan DTP, tavrını netleştirecek. Parti grubunda yapılan tartışmada 3. turda Gül'ün desteklenmesi eğilimi ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığının 2. turundan sonra bir araya gelen DTP grubunda söz alan bazı milletvekilleri, Gül'ün tartışmalı değil meşru bir cumhurbaşkanı olacağını ve demokrasi gereği desteklenmesinin kaçınılmaz olacağını belirtti. Bazı milletvekilleri ise bölgedeki seçmenlerin kendilerini arayarak Gül'e destek olmalarını istediklerini anlattı.

        AKP'nin yüzde 47, DTP'nin ise yüzde 4 oy oranına sahip olduğunu hatırlatan milletvekilleri, bunların toplamı olan yüzde 51'in Gül'ün cumhurbaşkanlığını tartışma konusu olmaktan çıkarabileceğine vurgu yaptı.

        DTP'de "Halka karşı siyaset yapmama" anlayışının destek kararına gerekçe olabileceği ifade edilirken, Gül'ün cumhurbaşkanı adayları içinde en yüksek oya sahip olduğu belirtildi. DTP'nin Gül'ü destekleme gerekçesi arasında AKP'nin yeni Anayasa konusunda Kürtçeye açık kapı bırakmasının da etkili olduğu kaydediliyor.

        NAMIK DURUKAN / Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ