Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BUCA'DA İKİNCİ PATLAMA!

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        ZAMAN AYARI BOZULDU, ERKEN PATLADI

        Teröristlerin gece koyduğu zaman ayarlı bombalardan ilki saat 07.50'de temizlik işçi tarafından alınıp çöp bidonunu konulurken düzeneğinin bozulması sonucu erken patladı. İlk patlamadan sonra çevrede toplananları imha etmek üzere çalıntı motosikletin selesine konulan ikinci bomba zaman ayarı düzeneğinin devreye girmesiyle saat 11.25'de infilak etti.

        Şirinyer'deki ilk olay bugün saat 07.50'de bir alışveriş merkezi yanındaki çay bahçesinin kenarında Menderes Caddesi'nde meydana geldi. Belediyenin temizlik işini yapan MNA Yamanlar Şirketi'nde görevli temizlik işçisi Mustafa Özşefik, her sabah yaptığı gibi, çevredeki çöpleri süpürüp, içine koymak için çay bahçesindeki plastik çöp bidonunu yanına aldı. Otobüs durağının yakınındaki poşeti, çöp bidonuna koyarken patlama oldu. Patlamada, temizlik işçisi Özşefik'in sol bacağı ve sağ kolu koptu. Yoldan geçenlerden 41 yaşındaki Metin Bayaz da yaralandı. Durumu ağır olan Özşefik, ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedildi. Özşefik'in çalışma arkadaşları, patlamada kopan bacağı ve kolunun parçalarını dikilmek üzere aradı ancak didikelecek büyüklükte parça bulanamadı. Özşefik'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Bayaz'ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

        İKİNCİ PATLAMA CAN ALDI

        Menderes Caddesi'nde ilk patlamanın ardından polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, yaklaşık 100 metre uzaklıkta saat 11.25'te daha şiddetli bir patlama oldu. Bir halı mağazasının önüne, çalıntı motosikletin selesine konulan bombanın patlamasıyla birlikte ortalık savaş alanına dönerken, halıcıda çalışan Atilla Eraslan öldü. Arif Abay, Cemal Özdemir, Mehmet Oktay, Fatma Eren, Murat Gündoğdu, Batuhan Doğulu ve Gizem Turan yaralandı. Şoka giren 2 kişiyle birlikte 9 kişi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan Arif Abay'ın sağ kolu ve yüzünde yanıklar oluştuğu, Özdemir ile Oktay'ın ise el ve ayaklarından yaralandığı belirtildi.

        ZAMAN AYARLI PLASTİK PATLAYICI

        Bölgeye sevkedilen güvenlik güçleri, bombaların PKK'yı işaret ettiğinin altını çizerken, çevredeki binaların güvenlik kameralarına el koydu. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ilk belirlemelere göre patlayıcıların bulundukları yere geceden konulduğunu plastik ve zaman ayarlı olduğunu söyledi. Çapkın, daha şiddetli olan ikinci patlaya yolaçan bombanın çalıntı bir motosikletin selesine yerleştirildiğini anlattı.

        ÜÇÜNCÜ BOMBA ARANDI

        Patlamaların ardından polis geniş çaplı önlem aldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye aracı ile ambulans da gönderildi. Bomba imha uzmanları dedektör köpeklerle cadde boyunca patlayıcı madde kontrolü yapmaya başladı. Gelen bütün şüpheli paket ihbarları da ciddi şekilde değerlendirilmeye alındı. Bazıları fünye bağlanarak patlatıldı.

        BAKAN GÖNÜL: KINIYORUZ

        Çeşitli temaslar için İzmir'de bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte saat 12.30'da olay yerine geldi. Bakan Gönül, olay yerinde 15 dakika incelemede bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, “Fevkalade üzücü bir durum, kınıyoruz. Bu insanların hayatlarını, organlarını kaybetmesi çok üzücü. Aileye taziyelerimi iletiyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bombanın cinsi belli değil. Civardaki güvenlik kameralarından, emniyet güçleri incelemeler yapıyor. Ancak iki olayda da benzer bomba kullanıldığı görülüyor” dedi.

        ESNAF BAYRAK ASTI

        İzmir'in Buca İlçesi'nde Atilla Eraslan'ın öldüğü, yaralanan 11 kişinin hastaneye kaldırıldığı iki ayrı patlamaya, halk tepki gösterdi. Çevredeki esnaf işyerine, semt sakinleri de balkonlara bayrak astı. Patlamaların olduğu yerde toplananlar ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Türkiye'de PKK'lıların gerekli cezalara çarptırılmadıklarını, insan hakları adı altında korunduklarını ileri sürenler gruptakiler, Abdullah Öcalan'ın asılmasını istedi. Protestocular, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

        A.A

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ