Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan'dan İngiltere Başbakanı'na

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir telefon görüşmesi yaptığı, görüşmede kendisine, "İsrail Birleşmiş Milletler kararlarını uygulamamayı alışkanlık haline getirmiştir. Uluslararası toplumun bunun önüne geçmesi gerekir" dediği açıklandı.

        Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Sayın David Cameron ile bugün saat 18.00'de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yönelik İsrail saldırısının ele alındığı görüşmede Sayın Başbakan, İngiltere Başbakan'ı Sayın Cameron'a, 32 ayrı ülke vatandaşının katıldığı yardım girişimi ve İsrail saldırısıyla ilgili son gelişmeleri paylaşmıştır. Başbakan Erdoğan, İsrail'in bu tür hukuk dışı davranışlarının artık daha fazla cesaretlendirilmemesi gerektiğini; aksi takdirde benzer devlet terörü uygulamalarının yaygınlaşacağını belirterek, 'İsrail BM kararlarını uygulamamayı alışkanlık haline getirmiştir. Uluslararası toplumun bunun önüne geçmesi gerekir' ifadelerini kullanmıştır.

        İngiltere Başbakan'ı Sayın Cameron da, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yönelik İsrail saldırısını kınadıklarını vurgulayarak, özellikle can kaybından dolayı büyük üzüntü duyduklarını, bu nedenle de ülke olarak dün alınan BM kararına tam destek verdiklerini ifade etmiştir" denildi.

        AHMEDİNEJAD VE BERLUSCONİ'DEN TAM DESTEK

        Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, İsrail saldırısıyla ilgili son gelişmeleri İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile de paylaştı.

        Ağırlıklı olarak Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik İsrail saldırısının ele alındığı görüşmede Başbakan Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a, ''uluslararası camianın, İsrail'in bu tür hukuk-dışı davranışlarına daha fazla göz yumulmayacağını açıkça göstermesi gerektiğini'' vurguladı ve başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün uluslararası zeminlerde Türkiye'nin bu konunun takipçisi olacağını ifade ettiği bildirildi.

        Açıklamada, Ahmedinejad'ın da ''uluslararası topluma bu bağlamda büyük sorumluluk düştüğünü, İran'ın bu konuda üstüne düşen her şeyi yapmaya hazır olduğunu'' dile getirdiği kaydedilen açıklamada, Ahmedinejad'ın ''İran halkının ve şahsının kardeş Türk halkının üzüntüsünü ve hissiyatını tümüyle paylaştıklarını, bu konuda atılacak her adımı içtenlikle destekleyeceklerini'' vurguladığı belirtildi.

        "GEREKENİ YAPARIZ"

        İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı bugün Roma'daki özel konutunun bulunduğu Grazioli Sarayı'nda kabul etti.

        Edinilen bilgiye göre Berlusconi, görüşme sırasında, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yaptığı saldırıya değinerek, ''İsrail'in yaptığını anlamak imkansız. Bunun hiçbir mantığı yok. Bize düşen bir şey varsa gerekeni yapmaya hazırız'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ