Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bombacılar polis kamerasında

        22 Haziran'da Halkalı'daki bombalı saldırı da 5 asker şehit olmuş, 17 yaşında bir asker kızı yaşamını yitirmişti. Akşam Gazetesi'nden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, bombalamanın zanlılarından 'İmam' lakaplı Mehmet Kazım Sevim ile Seyithan Özer, Küçükçekmece'de bir demirciye, bomba konulan saksıyı yaptırırken görüntülenmiş ve polis ulaştığı bu görüntüler sonrası ikiliyi yakalamış. Zanlılar susma hakkını kullanmış, bir gün sonra da patlama yaşanmıştı. Habere göre, katliama giden süreç şöyle:

        21 HAZİRAN'DA YAKALANDILAR

        Terör örgütü 8 Haziran'da Küçükçekmece'de polis servisini hedef aldı. Yol kenarına yerleştirilen bomba patlatıldı, 15 memur yaralandı. Saldırı sonrası İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, Küçükçekmece ile Halkalı civarını mercek altına aldı.

        2008'de İzmir'de yaşanan bir patlamanın firari zanlısı olan Seyithan Özer'in bölgeye geldiği tespit edildi. Özer'in, 'İmam' lakaplı Mehmet Kazım Sevim'le irtibatı belirlendi.

        İkili takip sırasında bir demirciye sacdan saksı yaptırdı. Polis kamerası kayıttaydı. Eylem hazırlığını fark eden ekipler 21 Haziran'da 70 noktaya baskın düzenledi. Sevim ve Özer'in aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Demir saksı bulunamadı. İki terör baronu önce saksı yaptırdıklarını inkar etti, görüntüler izletilince çelişkili ifadeler verdi. Sevim 'çiçek saksısı', Özer ise 'mangal' yaptırdıklarını belirtti. Soruları yanıtsız bırakan teröristler, sorguda 'saksıyı çocuklar çalmıştır' deyip oyalama yoluna gitti.

        Sabah saatlerinde ise tetikçi, saksıya koyduğu bombayı patlattı. Çabalar tuzağı önleyemedi.

        BOMBACI MI DEĞİL Mİ?

        Jandarma ekipleri, ihbar üzerine İzmit'te üniversite öğrencisi D.A.'yı 'Halkalı bombacısı' olarak gözaltına aldı. Suçlamaları reddeden D.A. 'BDP tarafından Gaziosmanpaşa ve Arnavutköy ilçesi gençlik kollarına başkan olarak atandım. Birçok molotof atma olayına karıştım ama bombayla ilgim yok' dedi. D.A.'nın 1 ay önce İstanbul'a geldiği belirlendi. Emniyet yetkilileri ise ellerindeki delillere göre, D.A.'nın aranan bombacı olmadığını belirtti. Ancak jandarma yetkilileri aksi görüşte ve şüphelinin adliyeye sevk edileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ