Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sürpriz Baykal-Sarıgül görüşmesi!

        CHP’de sürpriz buluşma CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal geçmişte kendisine rakip olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile sürpriz bir şekilde buluştu. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın aracılık ettiği görüşme 20 Temmuz Salı günü Baykal’ın Angora Sitesi’ndeki evinde gerçekleşti. Sarıgül’ün görüşmede Baykal’a, “Sizi ve Olcay Hanımı görünce içim cız etti. Ellerinizi öpmeden gitmek istemedim” dediği öğrenildi.

        5 DAKİKA BUYURUN

        Geçtiğimiz günlerde Ergenekon kapsamında gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Baykal ile görüşmek istediğini Oktay’a iletti.

        Baykal’ın komşusu olan Oktay da telefon açarak eski CHP liderine Sarıgül’ün bu talebini bildirdi. Baykal’ın önce bu isteği kabul etmediği ancak Oktay’ın ısrarı üzerine, “Peki 5 dakika buyurun” dediği belirtildi. Oktay ile birlikte salı günü Baykal’ın evine giden Sarıgül’e Olcay Baykal’ın çay ikram ettiği, kısa süreli görüşmede ise şu diyalogun yaşandığı öğrenildi:

        Sarıgül: Seyfi Bey’e ziyarete gelmiştim. Buradan geçerken sizi ve Olcay Hanım’ı gördüm. İçim cız etti. Ellerinizi öpmeden gitmek istemedim.

        Baykal: Teşekkür ederim. Merak ettim. TDH’yi kurmaktan niye vazgeçtin?

        Sarıgül: Hüsamettin Özkan bana geldi sakın kurma dedi. Sizinle bu görüşmemize en çok sevinecek iki kişi var. Biri Hüsamettin Bey, diğeri oğlum Emir.

        Baykal: Teşekkür ederim.

        Sarıgül: Bana inanın evimizde hâlâ sizin fotoğraflarınız asılı duruyor. Size hiç karşı olmadım.

        Görüşme CHP kulislerinde şaşırtıcı bulunurken Kılıçdaroğlu’nun kurmayları, “Yıllarca birbirlerine her türlü hakareti yapan iki ismin bir araya gelmesi düşündürücü. Bu görüşmeden siyasi beklentisi olanların hüsrana uğrayacağını görüyoruz” ifadelerini kullandılar.

        Sarıgül geçmişte Baykal’ın karşısında kurultayda aday olmuş ancak seçimi kaybetmişti. Baykal da Sarıgül’ü kurultayın ahengini bozduğu gerekçesiyle partiden ihraç etmişti. Sarıgül sonraki süreçte Baykal için ‘zalim’ yakıştırmasını yapmıştı.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ