Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem “Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı getiriyoruz”

        Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa değişikliğiyle bireye önemli haklar getiren düzenlemeler yaptıklarını belirterek, ''Türk insanına Anayasa Mahkemesine gidip hakkını arama imkanı getiriyoruz'' dedi.

        Ergin, merkezi İstanbul'da bulunan Hatay Derneğinin (Hatay-Der) kuruluşunun beşinci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yemeğe katıldı.

        Ergin, burada yaptığı konuşmada, vatandaşlık bilincinin ve haklarının daha da güçlendirilmesi için son Anayasa değişikliğinde bireye önemli haklar getiren düzenlemeler yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

        ''Bunlardan bir tanesi, temel olarak pozitif ayrımcılık maddesidir. Kişisel verilerin korunmasına ilişkin vatandaşa talep etme hakkını veren Anayasal güvencedir. Onun dışında vatandaşımız için kamu denetçilerine başvurma hakkı getiriyoruz. Ayrıca Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını getiriyoruz. Strasburg'daki İnsan Hakları Mahkemesine başvuru için çok masraf ve emeğe ihtiyaç var, ama biz Türk insanına Ankara'daki Anayasa Mahkemesine gidip hakkını arama imkanı getiriyoruz.''

        Türkiye'de insanın, artık ucuz bir varlık olmadığını belirten Ergin, ''Devlet ve hükümetin görevi, insanın daha güçlü olmasını sağlamak. İnsanın devlete karşı haklarını daha fazla kullanabilmesini sağlayacak alt yapıyı kurmak'' dedi.

        Süreç içerisinde Hatay'daki sivil toplum örgütleri başta olmak üzere vatandaşlardan önemli destek gördüklerini bildiren Ergin, Hatay'ın kentin gelişimi, ekonomik, kültürel ve sağlık alanında kalkınabilmesi için çalıştıklarını söyledi.Hatay Havaalanının büyük bir kapasite ile çalıştığını anlatan Ergin, yeni terminal binasının 29 Ekimde hizmete gireceğini belirtti.

        Hatay'da 750 yataklı ''Sağlık Kent''in kurulmasıyla ilgili bir projenin bulunduğunu ifade eden Ergin, projenin ihale aşamasında olduğunu, tamamlandığında kentin yanı sıra Suriye'den gelen hastalara da hizmet verileceğini kaydetti.

        Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de kentin gelişimi için sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde çalıştıklarını bildirdi.Hatay-Der Başkanı Mustafa Kaçar, kentin sesinin daha güçlü çıkması ve dünyada tanınması için yapılacak projelerde işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

        Yemeğe Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Şerefettin Canda, İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu ile dernek üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

        A.A

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ