Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sürgün gibi atama!

        SULTAN UÇAR/AHT

        İstanbul’da en gözde Anadolu liselerinin müdürleri, “Durumlarına uygun eğitim

        kurumlarına atanmışlardır” denilerek ilköğretim okullarına gönderildi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk “Atamalar sürgün gibi. Yargıdan döner” dedi.

        Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul’da 882 ilk ve orta dereceli okul müdürünün görev yerini değiştirdi. Değişiklik kapsamında aralarında İstanbul Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Vefa Lisesi gibi tarihi ve gözde Anadolu liselerinin de olduğu Anadolu liselerinin müdürleri zorunlu rotasyonla ilköğretim okullarına gönderildi.

        DAVA AÇACAKLAR

        İstanbul Lisesi Müdürü Adnan Ersan Suadiye Hacı Mustafa Tarman Lisesi’ne, Kabataş Erkek Lisesi’ne uluslararası madalyalar kazandıran Müdür Recep Memiş ise hiç tercihte bulunmamasına rağmen Ümraniye’deki 60. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na müdür olarak atandı. Müdürlük, bu atamaları, “Durumlarına uygun eğitim kurumlarına atanmışlardır” diyerek açıkladı.

        Meslek hayatları boyunca hiç ilköğretim okulunda çalışmamış olan Anadolu lisesi müdürleri Bölge İdare Mahkemeleri’ne göreve iade davası açmaya hazırlanırken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk “Atamalar sürgündür. 2006’da Hüseyin Çelik döneminde yapılmış, dava açılınca Danıştay iptal etmişti” dedi.

        İstanbul’daki atamalar; “Puan ve tercih üstünlüğüne”, “Bilgisayar kurasıyla” ve “Hiç başvuruda bulunmayan” olarak 3 farklı kategoride gerçekleşti. Müdürlük atamaları, “MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin” zorunlu yer değiştirmelerini içeren 22. maddesine göre yapıldı.

        Buna göre 1 Temmuz 2010 itibarıyla okulunda 5 yılını dolduran 907 müdürden 873’ü, 1067 münhal (boş) kuruma atanmak üzere başvurdu. 34 müdür emeklilik, istifa, kendi isteği vb. nedenlerle başvuruda bulunmadı. Başvuran müdürlerin 769’u puan ve tercih üstünlüğüne göre atandı. Tercihine atanamayan 104 müdür, bilgisayar kurasıyla, halen görevde olduğu halde başvurmayan 9 müdür ise durumlarına uygun eğitim kurumlarına atandı.

        ARA FORMÜL

        Atamalarda, İstanbul Lisesi için, geçmiş yıllarda yaşanan krizlerin yaşanmaması adına ara formül bulundu. Vefa Anadolu Lisesi’nin “Başöğretmen” unvanlı Müdürü Sakin Öner, İstanbul Lisesi’ne atandı. 39 yıllık eğitimci olan Öner, önümüzdeki yıl yaş haddinden emekli olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ