Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 22 rektör değişecek

        Başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına karşı çıkan rektörlerin görev süresi temmuz ayında bitiyor. 22 rektörden 10'unun, iki dönem rektörlük yaptığı için bir daha seçilme ve atanma şansı bulunmuyor.

        Temmuzda değişecek rektörler şunlar: Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Prof. Dr. Nusret Aras, Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Prof. Dr. Ayşe Soysal, Prof. Dr. Mehmet Bakır, Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Prof. Dr. Fikri Canoruç, Prof. Dr. Emin Alıcı, Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Prof. Dr. Cengiz Utaş, Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Prof. Dr. Kadri Yamaç, Prof. Dr. Erhan Ekinci, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Prof. Dr. H. Faruk Karadoğan, Prof. Dr. İbrahim Özen, Prof. Dr. İ.Vildan Alptekin, Prof. Dr. R. Ferit Bernay, Prof. Dr. Ural Akbulut, Prof. Dr. Enver Duran, Prof. Dr. M. Abbas Yurtkuran ve Prof. Dr. E. Durul Ören.

        Temmuz ayında rektörü değişecek üniversitelerden Ankara, Atatürk, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, İnönü, Mimar Sinan, Ondokuz Mayıs, ODTÜ ve Uludağ üniversitelerinin rektörleri 8 yıldır görev yaptıkları için üçüncü bir dönem için seçilme şansları bulunmuyor.

        İstanbul ve Niğde üniversite rektörleri 2009 yılında değişecek. 2010 yılında rektörü değişecek üniversiteler ise şöyle: Anadolu, Abant İzzet Baysal, Kırıkkale, Marmara, Adnan Menderes, Balıkesir, Celal Bayar, Gaziosmanpaşa, Gebze Yüksek Teknoloji, İzmir Yüksek Teknoloji, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kocaeli, Mersin, Muğla, Mustafa Kemal, Sakarya ve Zonguldak Karaelmas.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ