Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YARSAV'da iki liste yarışacak

        Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) geçen hafta yapılması gereken ancak salt çoğunluk sağlanamadığı için bu haftaya ertelenen Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, bugün Türkiye Noterler Birliğinde yapılıyor. Genel kurulda iki liste yarışacak. Genel Başkan Emine Ülker Tarhan'ın listesi ile YARSAV Hepimizindir grubunun çıkardığı liste üyelerin seçimine sunulacak.

        Tarhan'ın yönetim kurulu Leyla Köksal, Murat Arslan, Ayşe Altun, Mustafa Karadağ, Bülent Yücetürk, Nuh Hüseyin Köse, Mehmet Kaya, Oktay Aydın, Kamil Çil, Bihter Aydın, Ramazan Bayrak ve Celal Çelik isimlerinden oluşuyor.

        YARSAV Hepimizindir grubunda ise Fuat Hazer, Mustafa Sılaydın, Ayşe Sarısu Pehlivan, Selma Betin, Mustafa Ernalbant, Sevgi Övüç, Abidin Akan, Süleyman Aydın, Keskin Karakurt, Mehmet Gülçek, K. Coşkun Kayaalp, Yücel Kılınç ve Osman Avşar isimleri yönetim kurulunu oluşturuyor.

        YARSAV Yönetim Kurulu, 17 Ekim 2010 tarihinde aldığı kararla 27 Kasım Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurul toplantısının yapılacağını duyurmuştu. Ancak yaklaşık bin 700 üyesi bulunan YARSAV'ın Olağanüstü Genel Kurulu'nun toplanabilmesi için gerekli olan salt çoğunluğa ulaşılamadı. Bu nedenle Genel Kurul ertelendi.

        YARSAV'ın Olağanüstü Genel Kurulu, bugün katılım çoğunlu aranmadan Türkiye Noterler Birliği'nde yapılacak. Saat 10.00'da başlayacağı belirtilen genel kurul, henüz başlamadı. YARSAV Kurucu Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise aday değil ve iki listede de adı yer almıyor.

        EMİNAĞAOĞLU LİSTE DIŞI KALMIŞTI

        YARSAV'ın 7 Kasım 2009 tarihinde toplanan 2. Olağan Genel Kurulu'nda da toplantı yeter sayısı sağlanamayınca Genel Kurul 15 Kasım 2010 tarihine ertelenmişti. 15 Kasım 2009 tarihinde yapılan olağan genel kurulda, YARSAV kurucularından ve eski Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, en düşük oyu alarak yönetim kuruluna seçilememişti. Yaklaşık 500 delegenin katılımıyla yapılan kongrede, 441 delege oy kullanmış ve 195 oy alan Eminağaoğlu liste dışı kalmıştı.

        YARSAV'ın mevcut yönetimi ve geçen genel kurulda aldığı oylar ise şöyle: Nuh Hüseyin Köse (315), Remzi Özdemir (421), Kazım Dağdeviren (423), Eray Karınca (320), Gürsel Özkan (405), Mehmet Ruşen Gültekin (423), Emine Ülker Tarhan (421), Leyla Köksal (421), Fetih Sayın (420), Muhammet Önder Tekin (421), Murat Arslan (435), Ali Rıza Aydın (400) ve Hasan Akgedik (267).

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ