Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Zonguldak'a mahcubuz"

        Yılbaşını madencilerle geçirmek üzere Zonguldak'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genel Maden İşçileri Sendikası'nı ziyaret ederek Zonguldaklı madencilerle buluştu. Dinçer, Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası ziyaretinde henüz ocaktan çıkarılamayan 2 maden işçisi için mahcup olduğunu itiraf etti.

        Burak ÖZEN - Barış DOĞAN / ZONGULDAK (AHT)

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "2010 yılının muhasebesini yaptık ve yeni yıla Zonguldak'ta geçirmeye karar verdik. Çünkü burada yılın en acı olaylarından birini yaşadık. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Karadon Müessesesi'nde hayatını kaybeden 30 maden işçimizin anısına Karadon'a giderek -540 kotunda incelemeler yapacağız" şeklinde konuştu.

        "EN KISA ZAMANDA ÇIKARACAĞIZ"

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ise grizu faciasında hayatını kaybeden ancak henüz çıkarılamayan Engin Düzcük ve Dursun Kartal isimli madencilerin hala üzüntüsünü yaşadığını belirterek; "Zonguldak'a mahcubuz. Ama en kısa zamanda maden işçilerimizi ocaktan çıkaracağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Dinçer ve Bakan Yıldız madencilerin sorunlarını dinledikten sonra TTK Karadon Müessesesi'nde ocağa girmek için yola koyuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ