Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Bu Cumhuriyet'in kaderi mi?"

        Yusuf ÇINAR / ÇORUM (AHT)

        Çorum'daki Uğur Mumcu'yu anma paneli saat 13.00'de Kültür Düğün Salonu'nunda yapıldı. Anma toplantısına YARSAV eski Başkanı ve ADD Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP eski Milletvekili Geridun Ayvazoğlu, CHP İl Başkanı Yıldız Pek, eski İl Başkanları Gazi Özkubat, Cengiz Atlas, CHP Milletvekili aday adayı Tufan Köse, Muharrem Bozdoğan Ali Rıza Yıldırım, Dedesi Ovası Dernek Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Çorum eski Baro Başkanı Muhmut Bayatlı, Alevi Kültür Derneği Başkanı Nurettin Aksoy başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

        "O SÖZLER ÇOKTAN UNUTULDU"

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma toplantısının açılış konuşmasını yapan ADD Çorum Şube Başkanı Sebahat Ekmekçi, aydınlık bir Türkiye için çalışan Uğur Mumcu'nun gerçek katillerinin hala bulunamadığına dikkat çekerek, "Mumcu öldürüldüğünde birileri katilleri bulmanın devletin namus borcu olduğunu söylüyordu. Ama o sözler çoktan unutuldu. Bu ülkede dağa çıkıp keçi, balık olup suya girenler Mumcu'yu çabuk unuttular. Ama bizler buradayız. Mumcu'nun idealleri ve düşünceleri bizlere ışık tutmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

        "UĞUR MUMCU'LAR HİÇBİR ZAMAN SUSMAYACAKTIR"

        Ömer Faruk Eminağaoğlu ise ülkede hukukun ayaklar altına alındığını söyledi. Ülkede hukukunda ayaklar altına alındığını ve son gelişmelerle birlikte iktidar eksenli bir yargının ortaya çıktığına dikkat çeken Eminağaoğlu, "Uğur Mumcu, demokrasi ve özgürlükler adına hiçbir şeyden çekinmeden, korkmadan, sakınmadan mücadelesini sürdürdü. Bu ülkenin gerçek anlamda aydınlanması için çaba harcadı. Sonunda da karanlık güçlerin hedefi oldu. Uğur Mumcu'lar hiçbir zaman susmayacaktır. Ümitsizliğe kapılmadan, karşılaştığımız tehlikeleri bertaraf ederek Türkiye Cumhuriyeti'ni aydınlık geleceğe taşıyacağımızın bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ