Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vali öyle bir söz söyledi ki...

        Kars İmam Hatip Lisesi'nde yapılan 2010-2011 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili töreninde konuşan Vali Ahmet Kara; "Bu karneler hiç önemli değil, asıl karne, insanın mahşer gününde alacağı karnedir" dedi.

        Kars'taki karne dağıtım töreni İmam Hatip Lisesi'nde yapıldı. Lisenin konferans salonundaki törene; Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, daire amirleri, okul yönetimi ve öğrenciler katıldı. Abdulhamit Demir isimli öğrencinin eğitimle ilgili sunumunun ardından, öğrencilerden Müberra Bulut şiir okudu. Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş da günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı.

        Kars Valisi Ahmet Kara ise, "Ya öğrenci ol, ya öğretmen ol. Bu ikisi olamıyorsan dinleyici ol" emrine istinaden dinleyici olmak istediğini ifade ederek şöyle konuştu: "Burası İmam Hatip Lisesidir. İmam Hatip Lisesi; çalışmanın farz olduğunu bilir. Onun için ben sizlere çalışın diye nutuk atmayacağım. İmam Hatip Lisesi öğrencisi ahlaklılığın ne demek olduğunu en iyi şekilde bilir. Peygamberin hadisleri ve Kur'an'ın emirleriyle hepsini öğrenmiştir. Dolayısıyla ben; doğru olun, dürüst olun, yalan söylemeyin de demeyeceğim. Bu karneler sadece bir dönemin bittiğini, başka döneme geçildiğini belirten belgelerdir. Karneler hiç önemli değildir. Asıl karne insanın mahşer gününde alacağı karnedir. Onun için bu karneleri de, bu hayatınızı da, bu sınıflarınızı bu eğitiminizi de buna göre yönlendirin. Dünya ve ahrette de hedefiniz olsun ve hedefinizi büyük tutun. Hedefe ulaşmak için var gücünüzle çalışın. Hırsla azmi birbirinden ayırın. Hırslı olmayın, azimli olun."

        Velilere de nasihatte bulunan Vali Kara; "Önemli olan öğrencilerimizin ahlaklı olmalarıdır. Öğrencilerine doğru söylemelerini, kimsenin hakkını, hukukunu gasp etmemelerini, çok çalışmalarını ve düzenli yaşamalarını önerip ahlaken ve kişilik olarak iyi yetiştirsinler. Yunus Emre'nin şiirinde dediği gibi "her şeyden önemlisi bir gönüle girebilmektir" Esas olan insanın kişiliğini bilip, bir gönüle girebilmesidir." diye konuştu.

        Vali Kara ve diğer protokol üyelerinin temsili karne dağıtmasından sonra Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, Vali Kara'nın tatil zili çalmasıyla sona erdi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ