Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sait Çakır kimin kardeşi çıktı?

        Ergenekon soruşturması kapsamında Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 14 Şubat günü Oda TV adlı internet sitesinin sahibi Soner Yalçın ve Oda TV'de çalışan 3 kişinin gözaltına alınmasının ardından tutuklanmasıyla başlayan gözaltı süreci bugün de devam etti.

        YASEMİN GÜNERİ / ÖZEL HABER

        Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla sabah saatlerinde Ankara ve İstanbul2da bulunan 11 kişi hakkında 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        İstanbul ve Ankara Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 11 kişinin ev ve ofislerine baskın yaptı...

        Haklarında gözaltı kararı verilen isimler kimler? Göze çarpan ilk isim, daha önce Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Yazar Yalçın Küçük bulunuyor.

        22 Ocak 2009 tarihinde serbest bırakılan Küçük'ün dosyadaki delil durumuna göre tahliye kararı verilmiş, yurtdışına çıkış yasağı konmamış ve adli kontrol uygulamasına da karar verilmemişti. Küçük, serbest bırakıldıktan tam iki yıl sonra yeniden gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan isimlerden biri de Bakırköy Cumhuriyet eski Savcısı Ali Çakır'ın kardeşi Sait Çakır oldu. Savcı Çakır, Bülent Ersoy hakkında "halkı askerlikten soğutma" suçunu işlediği iddiasıyla dava açarken, sanatçı Hülya Avşar hakkında da demokratik açılım konusundaki demeci nedeniyle inceleme başlatmıştı.

        Savcı Çakır, basın savcısı olarak görev yaptığı dönemde Ergenekon soruşturması çerçevesinde yazılar yazan gazetecilerden Şamil Tayyar başta olmak üzere pek çok gazeteci hakkında 2 bine yakın dava açmıştı.

        Hakkında gözaltı kararı alınan isimlerden biri de Milli İstihbarat Teşkilatı'nın kilit isimlerinden Kaşif Kozinoğlu oldu. MİT eski başkanı Şenkal Atasagun'un sağ kolu olduğu iddia edilen Kozinoğlu'nun adı, yargı-rüşvet soruşturmasında gündeme gelmişti.

        Ünlü mafya babası Alaattin Çakıcı'nın adamları hakkında İstanbul Özel Yetkili Mahkemeleri'nin verdiği dinleme kararı sonrası, Kozinoğlu'nun Çakıcı ile yakın ilişki içinde olduğu iddia edilmişti.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan Kozinoğlu'nun halen MİT'de Türki Cumhuriyetler'den Sorumlu Daire Başkanı olarak görev yaptığı ve Türkmenistan ve Kazakistan'da olma ihtimali üzerinde duruluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ