Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Gül, Denizli'de

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Laodikya Antik Kenti'nde Türk ekibince yürütülen kazı çalışmalarının takdire değer olduğunu belirtti. Gül, Denizli'deki ziyareti kapsamında, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile birlikte Hierapolis, Laodikya antik kentleri ve Pamukkale'yi gezerek incelemelerde bulundu.

        Cumhurbaşkanı Gül, Hierapolis Antik Kenti'ne gelişinde yetkililerden bölgenin tarihi ve kazı çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Gül, daha sonra antik tiyatroda incelemelerde bulundu.Cumhurbaşkanı Gül, Bakan Kavaf ve öteki yetkililer, antik tiyatroda hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Daha sonra, müzeyi ve Pamukkale'yi gezen Cumhurbaşkanı Gül, ardından Laodikya Antik Kenti'nde inceleme yaptı. Burada da yetkililerden bilgi alan Gül, yapılan kazılardan ve alınan sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gül, ''Gördüğüm fotoğraflarda 5 sene önce buralar tamamen üstü kapalı toprakmış'' dedi.

        Kazılara gösterilen özenin takdire değer olduğunu belirten Gül, ''Yabancı arkeologlar senede 2-3 ay geliyorlar. 100 senedir yapılan çalışmalar var, yani sadece staj yapar gibi bir faaliyet içerisindeler öyle mi? Sizler 12 ay devam ettiğinize göre bu çok takdir edilecek bir şey'' diye konuştu.Cumhurbaşkanı Gül, kazıları yürüten Pamukkale Üniversitesinin en çok öne çıkartacağı şeylerden birinin bu olması gerektiğini, Denizli'nin Türkiye'nin en zengin arkeoloji kaynaklarından bir kısmına sahip olduğunu ifade etti.

        Bunun sadece Türkiye için değil, dünyaya örnek olacak bir çalışma olması gerektiğini aktaran Gül, arkeologların süratli bir şekilde yetiştirilmesi, Türkiye ve dünyaya kazandırılması gerektiğini kaydetti.

        Cumhurbaşkanı Gül, kazı çalışmalarını yürüten ve destekleyen kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

        VALİLİĞİ ZİYARET

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaretinde de Denizli'nin pek çok yönden büyük önem taşıyan bir kent olduğunu ifade etti.Denizli'de uzun bir aradan sonra yeniden bulunma fırsatı yakaladığını dile getiren Gül, kenti çok daha farklı bulduğunu ve bundan da memnuniyet duyduğunu belirtti.

        Gül, ''Denizli Türkiye'nin özgüveni olan, kendine güvenen, markalaşmış şehirlerinden biridir'' dedi.Denizli'nin tarım, sanayi, madencilik, turizm gibi pek çok alanda önemli başarılara imza attığını aktaran Gül, Pamukkale ve çevresindeki antik kentin de önemine dikkati çekti.

        Kentin önemli bir turist potansiyeline sahip olduğunu ve yılda 1.5 milyon yabancı turistin Denizli'yi ziyaret ettiğini anımsatan Gül, ileride şehrin çok daha fazla yabancı turisti misafir edeceğini söyledi.Cumhurbaşkanı Gül'e ziyareti sırasında bir tabak ile cam horoz biblosu hediye edildi.

        Gül, horoz biblosunu alırken antik kentlerdeki ziyaretlerinde de horoz figürüyle karşılaştığını dile getirerek ''Yani horozun buradaki şöhreti iki bin yıllık'' diye espri yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ