Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu kendinden örnek verdi!

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu askerlik süresi teklifine AK Parti’den gelen “Kim koruyacak memleketi” eleştirisine “kendi”nden örnekle yanıt verdi: 1974- 75’te ben de 4 ay kısa dönem yaptım. 4 ay askerlik yapan ülkeyi koruyabiliyorsa, 9 ay yapan da korur 4 ay askerlik yapan ülkeyi koruyorsa 9 ay yapan da korur Öz, Kılıçdaroğlu, Tekin ve Baykal’ın ifadesini istedi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün gazetelerin Ankara temsilcileri ve yazarları ile bir araya gelerek partisinin sivil toplum örgütlerine (STÖ) yönelik açılımını anlattı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP Lideri, “Bedelli askerlik, maddi imkânı iyi olmayanlar için de geçerli olacak mı” sorusu üzerine, “Bedelliyle ilgili ciddi bir yığılma var. Bir an önce eritilmesi gerekir. 1974-75 yıllarında ben de 4 ay kısa dönem askerlik yaptım. Genelkurmay, bedelli diyorsa o şekilde yapılabilir, yok diyorsa bizim yaptığımız gibi olabilir. Ben illa bedelli olsun demiyorum.

        Ama neler yapılabilir. Ona bakıyoruz” bilgisini verdi. Öneriye ilişkin AK Parti’nin eleştirilerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Ben diyorum ki, askerlik süresini önce 9, sonra kademeli olarak 6 aya indireceğiz. Getireceği tasarrufu düşünün. Ama AKP çıkmış, ‘Kim koruyacak memleketi’ diyor. Dört ay yapan koruyabiliyorsa, dokuz ay yapan da koruyabilir. Ekonomiden, askerden habersizler” dedi.

        ‘PROFESYONEL’ ŞART

        “Profesyonel orduya geçişi bir an önce sağlamalıyız” diyen Kılıçdaroğlu, “Askeri harcamalar da sonuna kadar saydam olmalı ve denetlenmeli. TSK’nın daha küçük, daha dinamik, daha hesap verebilir bir yapıya kavuşması lazım. Milyonlarca asker besleyeceksiniz, hantal yapı olacak. Ülke kaynaklarının çok daha iyi kullanılması lazım” değerlendirmesi yaptı.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ