Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aynı rüşvete iki farklı savunma

        Ordu AK Parti Milletvekili Ayhan Yılmaz, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ve bir işadamı arasında “20 deste para verilmesini” gösteren video için taraflar çelişkili konuştu.

        Önceki gün “Hayırseverin parası” diyen milletvekili Ayhan Yılmaz, dün paranın yol yapımından zarar gören fındık üreticilerine dağıtıldığını iddia etti. Paranın miktarı da netleşmedi. Müteahhit görüntülere konu paranın 30 bin TL olduğunu iddia etti. Ancak görüntülerde, milletvekili kendisine verilen torbadaki 20 desteyi tek tek çıkarıp masanın üzerine koyarken görülüyor. Ayrıca banknotların ne kadar olduğu belli olmuyor ancak 50’liklere benziyor.

        ‘BAŞKAN SALAK MI?’

        CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın “rüşvet vermekle” suçladığı işadamı Şemsettin Özcan, görüntüdeki kişinin kendisi değil, şantiye sorumlusu Hakan Alpay olduğunu bildirdi. İddiaları reddeden Özcan, inşaatını üstlendiği konut ihalesini belediyeden almadığını, belediye başkanı veya AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz’a rüşvet vermesine gerek olmadığını anlattı. Eşi Gönül Genç’in CHP Milletvekili Kamer Genç’in uzaktan akrabası olduğunu, kendisinin de CHP’li olduğunu anlatan Özcan, “Yol açılacak” diye yardım istendiğini, Alpay’ın da götürüp parayı verdiğini kaydetti ve “Verdikten sonra para çöpe mi atılmış, götürülüp köylülere mi verilmiş, yerine ulaşmış mı ben nereden bileceğim. 6 ay önceki bir konu. Bana söylediklerine göre, arkadaşımızın verdiği para azalarla birlikte götürülüp köylülere dağıtılmış. Belediye başkanı bu kadar salak mı” dedi.

        ‘BELEDİYE İHALESİ DEĞİL’

        Özcan şöyle devam etti:

        “Bana hiçbir bilgi vermedi. Ama şantiyelerin başına gönderdiğimiz proje müdürlerine 50 bin liraya kadar para veririz. Camiden, vakıflardan, jandarmadan, emniyet müdürlüğünden gelirler. Çünkü kamyonlarınız geçiyor, gürültü yapıyorsunuz. İşimizi kolaylaştırmak için doğru bulduğu yerlere, şantiye sorumlusu yardımlar yapar. Gölköy’de de jandarmanın nöbetçi kulübesi için 50 bin lira verilmiş. Bütün şantiyelerimizde de bunu yaparız. Ayrıca ben ihaleyi belediyeden almadım ki, niye belediyeye para vereyim? Vekilin tavassutuyla mı ihaleyi almışım ki, vekile para vereyim? Olayda hiçbir istismar yok. Kuruşuna kadar da dağıtılmış.”

        AK Parti Milletvekili Ayhan Yılmaz ise 30 bin liranın Hakan Alpay’dan alınarak köylülere dağıtıldığını şöyle anlattı:

        “Orada yolu genişletme çalışması oldu. Yol güzergâhında orman arazisi içinde olan köylülerin fındık bahçeleri zarar gördü. Bunlara kamulaştırma parası ödenemediği için nazımız geçen işadamlarından köylülere yardım yapmaları için rica ettik. Hakan Bey de komşu ilçeden bir arkadaşımız, ondan da rica ettim. Verdiği 30 bin lirayı muhtara teslim ettik, o da imza karşılığı bu paraları 29 köylüye dağıtmış.”

        Ayhan Yılmaz, iddiaları ortaya atan Atilla Kart hakkında dava açacağını da söyledi.

        İŞTE TARAFLARIN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALARI:

        MUHTARLARA YARDIM: Müteahhit Şemsettin Özcan dün Sözcü Gazetesi’ne şu açıklamayı yapmıştı: ‘Muhtarlara yardım yapılacak diye bizden para istenmiş, arkadaşımız da götürmüş. Keşke makbuz alsaymışız, bu yapılmamış. Kötü niyet yok.”

        ‘HAYIRSEVER PARASI’: Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz’ın Vatan Gazetesi’ne yaptığı açıklaması ise özetle şöyle idi: “Görüntülerdeki benim ama rüşvetle alakası yok. Ne için bir hayırseverden bu paranın alındığını, kimlere ne amaçla verildiğini açıklayacağım.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ