Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Pamukoğlu Mersin'de şoke oldu!

        Beycan ÜÇKARDEŞ / MERSİN (AHT)

        Partisi tarafından düzenlenen mitinge katılak üzere Mersin'e gelen Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu hayal kırıklığı yaşadı. Parti otobüsüyle geldiği miting alanında az sayıda kişiyi gören Pamukoğlu, katılımcılarla tek tek tokalaştı ve alandan konuşma yapmadan ayrıldı.

        HEPAR'ın Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki 'Milli Uyanış' mitinginin saat 13.00'de başlaması planlanmıştı. Ancak miting öncesi parti otobüsüyle şehir turu atan Genel Başkan Osman Pamukoğlu, belirtilen saatte alana geldiğinde yaklaşık 50 kişi tarafından karşılandı. Pamukoğlu'nu otobüsten ineceği sırada karşılayan da olmadı. Otobüs alana yaklaştığında araçtan inerek polis güvenlik şeridinin üzerinden atlayan ve mitingi dinlemeye gelenlerin yanına yürüyen Pamukoğlu'nun yalnız yürüdüğünü gören bir partili koşarak kucakladı.

        Alandaki taraftarlarıyla tek tek tokalaşan Pamukoğlu, onlarla kısa süre sohbet etti ve anahtarlık, şapka gibi promosyon ürünlerden imzalayarak dağıttı. Bu sırada çevre sakinlerinin de müzik ve miting merakı ile alana gelmesiyle sayı 150-200 kişiye ulaştı. Yaklaşık 400 polisin görev yaptığı mitingde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Pamukoğlu, birkaç gündür bu bölgeyi gezdiğini ve dün de Mersin'e geldiğini belirterek, "Amacım şu; bu vilayetlerde HEPAR teşkilatlarının ve milletvekili adaylarının çalışmalarını görmek. Birazdan Adana'ya geçeceğim, oradan Ankara'ya sonra da İstanbul'a geçeceğim. Zaman daraldı, ortalama 6 hafta var. O bakımdan çok hızlı hareket ediyorum" dedi.

        Ülkenin iç ve dış siyaseti, ekonomisi ve güvenliği ile ilgili çok fazla bir şey söylemeye gerek olmadığını, zaten bunları her yerde söylediğini ifade eden Pamukoğlu, "Sadece şunu söyleyebilirim; halkımız korku ve endişe dolu. Bir insan olarak benim gördüğüm toplum bu, korku ve endişe dolu. 'Ne derdi var?' derseniz; birincisi ekmek derdi ver, ikincisi huzur istiyor. HEPAR'ın kurulma amacı da zaten ekmek ve huzur. HEPAR'ın diğerlerinden bariz farkı ise şudur; biz Cumhuriyetin temel değerlerine kesin bağlıyız. Bu Cumhuriyet ve bu toprakların tapusu Lozan'dır. Onu zorluyorlar. Bunu görmek için çok akıl, zeka, eğitim gerekmiyor, toprağın altındaki köstebekler bile bunun farkında. Biz bunu ters çevireceğiz, Türkiye'ye huzur getireceğiz ve herkese hakkını ve payını vereceğiz" diye konuştu.

        Pamukoğlu, daha sonra parti otobüsüne binerek konuşma yapmadan alandan ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ