Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savcılık neden ifademizi almadı?

        Yükseköğretime Giriş Sınavı’ndan (YGS) sonra dağıtılan “basın kitapçığı”ndaki şifreyi bulan Artvinli dershane öğretmeni Fahri Akyüz ve Avukat Ayla Varan, iddiaların aksine ÖSYM’de hiç tanıdıklarının olmadığını söyledi.

        ‘SİSTEM YANLIŞ’

        Önceki gün ÖSYM’deki görevlendirmesi iptal edilerek YÖK’e gönderilen F.K. ile bağlantılarının bulunduğu ileri sürülen Akyüz ve Varan, “Sistemde yanlışlık olduğu herkes tarafından kabul edildi, sürecin kötü yönetildiğini Başbakan bile söyledi. Şimdi tüm okları bizim üzerimize yöneltmenin ne anlamı var” dedi.

        ‘ÇAYCIYI BİLE TANIMAM’

        HABERTÜRK’ün sorularını yanıtlayan Ayla Varan şunları söyledi: “Benim bırakın üst düzey bir yöneticiyi ÖSYM’de tanıdığım çaycı bile yok. ÖSYM’de bir tanıdığım olsaydı ve bana bu şifre olayını söyleseydi ben çocuğuma vermez miydim şifrelemeyi. Böyle bir mantığın anlaşılması mümkün değil. YGS’deki şifre olayı ile skandallar bitmedi ki, her geçen gün bir yeni hata ortaya çıkıyor. Benim ya da sınav yöneticisi arkadaşımın bu olayla ilgili kurumla bir bağlantımız olduğu ortaya çıksaydı şimdiye kadar 50 defa ifademizi alırlardı. Bunlar spekülasyon yaratmak adına ortaya atılan yalan iddiadan öteye geçmez.”

        Refika KARABACAK/GAZETE HABERTÜRK

        ‘Artvin küçük beynimiz de mi küçük’

        YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın, “Ankara’da, İstanbul’da bu kadar değerli hocalarımız şifreyi bulamadı da Artvinli hoca mı buldu?” sözlerini yanıtlayan Fahri Akyüz, “Artvin küçük diye beynimiz de mi küçük? Şifreyi bulmak için illa büyük şehirde mi yaşamak lazım. YÖK Başkanı’nın bu sözleri beni incitmedi bile” dedi. Akyüz, ÖSYM içerisinde tanıdığının olmadığını söyledi.

        ÖSYM’de tasfiyenin ardından takviye

        YGS’deki şifre skandalıyla gündemden düşmeyen ÖSYM, önceki gün önemli birimlerde çalışan 10 kişinin görevine son verip YÖK’e gönderirken, sözleşmeli 12 yeni personel alacağını duyurdu. Matematik, Türkçe, Biyoloji, Almanca, Arapça ve Farsça, Eğitim Bilimleri, Programcı ve Hukuk alanlarında personel alacak olan ÖSYM, KPSS’den en az 70 puan alma şartı koydu. Ayrıca dil bölümleri için de KPDS ve ÜDS şartı var. ÖSYM ilan edilen kadronun 6 katı kişiyle görüşecek. Mülakatta adayın bölümüyle ilgili bilgisiyle ifade, kavrama, yorum ve temsil yeteneği ölçülecek. 100 tam puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alan aday mülakatta başarılı sayılacak. Alınan personele brüt 1600 ile 2 bin lira arasında değişen ücret verilecek. Başvurular 27 Mayıs’ta sona erecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ