İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonda MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır mitinginde provokasyon amaçlı eylem hazırlığında olan 17 kişi gözaltına alındı.
Yakalanan kişilerin Diyarbakır mitinginde MHP'li kitlenin içine girerek eylem yapma hazırlığında olduğu bildirildi. Bir diğer ilginç ayrıntı ise gözaltına alınanların hepsi daha önce MHP ve Ülkü Ocakları'ndan atılmış kişiler.
İstihbarat şube tarafından bir süredir izlenen bu MHP'li grup, Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır'daki mitingi sırasında MHP'li kitlenin arasına girerek bıçak ve silahla provokasyon düzenleyecekti. Ayrıca gözaltına alınan kişilerin daha önce cinayet ve gasptan sabıkaları var. Gözaltına alınanlar arasında yazar Yusuf Ziya Arpacık ile eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Erdem Karakoç'da bulunuyor.