Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "MHP'de çarpıcı artış, AK Parti'de dramatik düşüş"

        Metropoll Araştırma Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Özer Sencar, Habertürk ekranlarındaki Hayatın İçinden programında Ceren Akdağ Şahin'in konuğu oldu.

        Prof. Sencar son kaset skandallarının MHP'nin ve AK Parti'nin oylarını nasıl etkilediğini açıkladı. Prof. Sencar, Metropoll Araştırma Şirketi'nin yaptığı son seçim araştırmasında ulaştığı verileri ve kaset skandallarının sonuçlarını özetledi.

        Sencar, kaset skandallarından sonra MHP oylarında artış, AK Parti oylarında düşüş yaşandığını belirtti: "AK Parti oylarının yüzde 42'nin üstüne çıkacağını düşünmüyorum. MHP'de ise en az 3-4 puan artış var."

        İşte Sencar'ın açıklamaları:

        Deniz Baykal'a yapılan kasetli komplodan sonra Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle İstanbul'da CHP'nin oyları 9 puan arttı. Türkiye genelinde de 2 puan yükseltti, oylar 21'den 23'e çıktı.

        İnsanlara 'özel hayatın gizliliğinin bu şekilde ihlal edilmesini soğru buluyor musunuz?' diye sorduk. Yüzde 95, özel hayatların sergilenmesini yanlış buluyor. Doğru bulanlar, AK Partililer arasında yüzde 8, diğerleri arasında yüzde 2.

        MHP'li seçmenin ise yüzde 91 doğru bulmuyor. Yüzde 6'sı doğru buluyor. Partizanlık işin içine girince, doğru bulanların oranında artış oluyor.

        AK Partili seçmenin yüzde 32'si kasetli siyasete yanlış diyor.

        Kasetli siyasetle ilgili olarak halkın genel düşüncesi şu yönde: MHP barajın altında kalırsa, AK Parti istifade edecek, 30-40 milletvekili fazladan olacak ve tek başına anayasayı değiştirecek gücü olacak. Bu sebeple sol seçmen arasında MHP'ye oy vereceğini söyleyenler oldu.

        MHP'NİN OYLARI YÜZDE 15.5

        MHP'nin oyları yüzde 15.5'e yükselirken, AK Parti'nin oyları 5 puan aşağı inmiştir.

        Kılıçdaroğlu'nun özerklik vaadi vatandaşın yüzde 8 buçuğunun oyunu etkiledi. Muhafazakâr olmayan Kürtler CHP'ye oy verecek ve güneydoğu oylarında artış olacak.

        En güvenilir lider sorusuna Bahçeli cevabını verenlerin oranı, Mayıs ayından sonra yüzde 5'ten yüzde 8'e çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ