Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem En yakın sonucu kim verdi?

        SONAR Araştırma Şirketi, 12 Haziran genel seçimlerini en iyi tahmin eden kamuoyu araştırma şirketi oldu. SONAR, açıkladığı son ankette AK Parti’nin oy oranını yüzde 50.93, CHP’nin ise yüzde 25.78 olarak açıklamıştı.

        Sonuçları merakla beklenen 12 Haziran genel seçimleri sonuçlandı. Seçim öncesi halkın nabzını tutan araştırma şirketleri, yaptıkları anketleri tek tek açıklamışlardı. Kimi AK Parti’nin oylarında azalma olduğunu söylerken, kimi MHP’nin baraj sorunu olduğunu iddia ediyordu. Hazırlanan ve basında da yer alan renkli tablolarla halkın eğilimi, partilerin alacağı oylar açıklanıyordu. Pazar günü ise vatandaş son sözünü söyledi. Peki hangi araştırma şirketi seçim sonuçlarını en yakın rakamlarla tahmin etti? Sandıktan çıkan sonuçlara göre SONAR Araştırma Şirketi, anket sonuçlarıyla 12 Haziran genel seçimlerine damgasını vurdu. SONAR’ın Genel Müdürü Hakan Bayrakçı, seçim öncesi AK Parti’nin yüzde 50.93, CHP’nin 25.78, MHP’nin 12.45, BDP’nin ise 4.87 oy alacağını açıklamıştı. SONAR özellikle AK Parti ve CHP’nin oylarında doğru tahminleriyle nokta vuruşu yaptı.

        CHP’DE YANILDILAR

        Kamuoyu araştırma şirketlerinden Tarhan Erdem’in sahibi olduğu Konda, yüzde 26.8 ile CHP’nin oyunu en yakın tahmin eden şirket olurken, Metropol ve A&G, CHP için yüzde 29-30 oy aralığını verdiler. Konsensus ise CHP’nin oyunu yüzde 28.3 olarak tahmin etti.

        Tüm kamuoyu araştırma şirketleri, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) desteklediği bağımsız adayların aldığı oy oranlarıyla ilgili olarak sonuca yakın tahminler yaptılar.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ