Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DTP'li Demirtaş'a 10 yıl hapis istendi

        Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 98 kişi hakkında ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' ve ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak suçuna iştirak etmek'' suçlarından dava açtı.

        Askeri Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Demirtaş ile birlikte 73 kişi için ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan 10'ar yıla kadar hapis cezası istenirken, ''bu suça iştirak ettikleri'' öne sürülen 25 kişinin ise 730 yıla kadar değişen sürelerle hapisle cezalandırılması talep edildi.

        Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı, Askeri Ceza Kanunu'nun 81. maddesinde düzenlenen, ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak ve bu suça iştirak etmek'' suçu kapsamında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

        Savcılığın iddianamesinde, soruşturmada, Sağlık Komutanlığı ve GATA Komutanlığınca, sağlık kurulu sorumlusu iki bilirkişi görevlendirilerek, Etimesgut Asker Hastanesine gönderildiği, yaklaşık 17 bin sağlık kurulu raporunun incelendiği, 2004-2006 yılları arasında gerek Etimesgut Asker Hastanesinde, gerekse tüm asker hastanelerinde sağlık raporunun düzenlenmesinden, askerlik şubelerince ve asker hastanelerince raporların teyidine kadar süren aşamalara ilişkin aksaklıkların tespit edildiği belirtildi.

        İddianamede, soruşturma kapsamında 81 ilde düzenlenen operasyonlar sonucunda yakalanan şüphelilerden 85'inin Beytepe Askeri Hastanesine sevk edildiği ifade edildi.

        Uzman doktorlardan oluşan heyetin hastanedeki muayenesi sonucunda bir kişi hariç, 73 kişinin ''askerliğe elverişli'', 7 kişinin ''elverişsiz'', 4 kişinin ise ''ertesi yıla erteleme raporu'' aldıkları kaydedilen iddianamede, soruşturma çerçevesinde 70'i askerlik yükümlüsü şüpheli ve 11 iştirakçi şüphelinin tutuklandığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ