Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan'dan çok sert sözler!

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        Başbakan, "bundan sonra her şey çok farklı olacak" dedi.

        İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları:

        "Biz bunların demokratik alanda mücadeleleri için her türlü ortamı hazırladık. Ama teklifleri hiç bir zaman akılcı olmadı ve bir dedikleri bir dediklerini tutmadı. Onların gayrı ciddi teklifleri bizi hiçbir zaman masaya çekemez.

        Bundan sonra artık herşey çok farklı olacak. Ne terör örgütü ne de siyasi uzantıları bizden hiçbir yerde iyi niyet beklemesin.

        Barış istiyorlarsa bir defa silahı bırakacaklar. Silahı bırakmadıkları sürece barış olmaz. Bizler iktidar olarak, 780 bin kilometre üzerinde ameliyata müsade etmeyiz.

        Biz tek millet anlayışımız üzerinde bir anlayışa müsade etmeyiz.

        Red politikaları, inkar politikalarını yok ettik. Asimilasyon politikalarını yok ediyoruz.

        Bu ülkede Kürt sorunu yoktur bu ülkede PKK sorunu vardır. Kürt vatandaşlarımıza en büyük desteği biz verdik.

        Bu üllkede her milletten insanın Romanın da Lazın da Çerkesin de sorunu var. Biz bu sorunları çözmek içim mücadele ediyoruz. Etmeye devam edeceğiz.

        Bir ordu savaşa girdiğinde zaiyat verir. Biz "moralsisiz bu savaşı kaybettik" denir mi? TSK'nın 600 bin kişiyi aşmış bir ordusu var. NATO'nun en büyük ordusuyuz derken tutup da "moralimiz bozuldu" dersek terör örgütüne destek vermiş olursunuz. Bizim güvenlik güçlerimiz düne göre daha güçlüdür. Bunun bedelini de daha ağır ödeteceklerdir. Artık her şey daha farklı olacak. Gerekeni yapacaklardır. Terör örgütü ve uzantılıları bizden merhamet beklemesin.

        Demokratik özerklik kendi çalıp kendilerinin oynadıkları bir tez. Bu parlamentoda bunlar var mı? Var. En yüksek makamlarda Kürt kökenli kardeşlerimiz var mı? Var. Cumhurbaşkanlığı yapmış mı? Evet. Bunlar bizim Kürt kardeşlerimizi kandırıyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ