Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Sorunu emniyet güçleriyle değil milli birlik projesiyle çözmek istiyoruz"

        HABERTURK.COM

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan gezisi öncesinde havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları konusunda kimseye dayatma yapmadıklarını söyledi ve "süreç 1 ekimden sonra başlayacak" dedi. Başbakan, Silvan saldırısı konusunda Genelkurmay'ın raporuyla İçişleri Bakanlığı'nın raporunun da örtüştüğünü söyledi.

        Başbakan Erdoğan, "özerklik" tartışmaları konusunda ise "vergi vermeyeceksin ama devlet bana destek verecek diyeceksin. nerde öyle yağma hasanın böreği" dedi.

        Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

        YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

        Muhalefete çağrımızı yapıyoruz. Bu süreç 1 ekimden sonra başlayacak Biz herhangi bir dayatmanın içinde değiliz.

        İktidarıyla, muhalefetiyle oluşacak bir komisyon temel ilkeleri, içeriği sadece kendi aralarında değilSTK'lar, akademisyenler ve medyayla hatta bu konuda sözü olacak her çevreyle konuşacak. Doğudaki batıdaki, kuzeydeki güneydeki herkes, her vatandaş işte bu benim anayasam demeli. Bu anayasamız gibi ayrıntılarla dolu değil basit, herkesin anlayacağı bir anayasa istiyoruz.

        ÖZERKLİK AÇIKLAMASI

        Kimse küçük aklıyla bu ülke üzerinde ameliyat yapmaya kalkmasın. Herkes vergisini ödeyecek yoksa bedelini öder. Vergi vermeyeceğim ama devlet bana destek verecek... Yağma hasanın böreği nerde böyle? Devletimiz her yere yatırımı yapıyor. Biz doğu ve güneydoğuya yaptığımız yatırımları herhangi bir partinin zorlamasıyla yapmıyoruz. Biz vatandaşımız için yapıyoruz. Orada benim insanım var mı? Var. O zaman oraya hizmet gidecek. Biz cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını oraya yaptık. Ama bu sözleri söyleyenler oraya yatırım yapılmasını istyemiyor.

        SİLVAN SALDIRISI

        Genelkurmay'ın yaptığı açıklama çok detaylı bir çalışmanın ve dünde aramızda yaptığımız zirvenin sonucu yapılmış bir açıklama. Bunun üzerine başka bir açıklama olmaz. Zaten ihmallerle ilgili yargıya gidecek dendi açıklamada. İçişleri'nin raporuyla TSK'nın raporu da örtüşüyor.

        POLİSİN ÇATIŞMALARDA DAHA AKTİF KULLANILMASI

        Emniyet Teşkilatının bölgedeki yöntemler üzerinde bazı çalışmaları yapmak suretiyle daha farklı yöntemler ve burada Jandarma, Kara Kuvvetleri Komutanlığı arasındaki koordinasyonun çok daha güçlendirilerek böyle bir çalışmaya girilmesi gerekiyor. Ama her zaman söylediğimiz gibi bizim asıl hedefimiz güvenlik güçleriyle bu işi sürdürmekten öte milli birlik ve kardeşlik projesi çerçevesinde bu işi sürdürmektir. Arzumuz, istediğimiz budur. Karşımızda iyi niyeti gördüğümüz sürece biz iyi niyetle zaten yolumuza bir kardeşlik anlayışı içerisinde devam edeceğiz. Ama bu kötü niyet sürdüğü sürece bu kötü niyete karşı artık iyi niyetli davranmak takdir edersiniz ki sizlerin de bizim de vatandaşlarımızın da takdir planlarının artık dışındadır.

        MEDYAYA ELEŞTİRİ

        Medyanın desteğinden şikayetçiyiz. Dün akşam Norveç'deki Gizem kızımızın annesi, babasını aradım. Bana dediler ki, 'kızımızın resmini yayınlamak için bizden izin istediler'. Bizde böyle bir şey var mı? Soruyorum size? Terörün en önemli silahı propagandasını yaptırmaktır. Bizim basın özgürlüğü konusunda verdiğimiz destek de ortadır. Biz istiyoruz ki bütün yayın organları bu konuda destek versin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ