Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balyoz'da 7 yeni tutuklama

        Serdar KULAKSIZ / AHT

        İstanbul Merkez Komutanlığı'na bağlı sivil araç ile sabah saat 09:00 sıralarında Beşiktaş'daki Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirilen 9 şüpheli, soruşturmayı yürüten savcı Hüseyin Ayar tarafından yaklaşık 12 saat sorgulandı. Sorguları tamamlanan aralarında 6 albay, 2 astsubay ve bir sivil memurun bulunduğu 9 şüpheli, tutuklanma talebiyle Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Nöbetçi Mahkeme tarafından sorgulanan şüphelilerden 6 Albay ile bir sivil memur tutuklanırken 2 Astsubay tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        DAHA ÖNCE ÇAĞIRILMIŞLARDI

        İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz 2011 tarihinde soruşturma kapsamında ifade için çağrılan ancak aynı gün Diyarbakır Silvan'da 13 askerin şehit olması nedeniyle ifade alma işlemleri ertelenen askerler, önceki gün adliyeye getirilmişti. Savcılık tarafından adliyeye 10 askerin çağrıldığı, ancak biri Tuğamiral iki subayın yurtdışında olması nedeniyle ifadeye gelemediği belirtildi.

        2 AYRI DAVA AÇILMIŞTI

        Gölcük'teki Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde 6 Aralık 2010'da "Askeri Casusluk ve Şantaj" soruşturması kapsamında aramalar yapılmış, 9 çuval içinde ele geçirilen belgeler arasında Balyoz Planı'na ilişkin yeni belgelerin de çıktığı öne sürülmüştü. İddialar üzerine Balyoz Darbe Planı soruşturmasını genişleten savcılık, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 28 kişi hakkında "2. Balyoz Davası"nı açmıştı. 2. Balyoz Davası'nın ilk duruşması pazartesi günü İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de yapılacak. Bu davanın, 162'si tutuklu 196 sanıklı ana dava ile birleşmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ