Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan'dan Karayılan açıklaması

        Bakan Yılmaz, AK Parti'nin 10. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında geldiği Tekirdağ'da, Vali Zübeyir Kemelek'i ziyaret etti.

        Bakan Yılmaz, bir gazetecinin Karayılan'ın yakalanmasıyla ilgili sorusu üzerine, terörün uluslararası bir ''bela'' olduğunu söyledi.

        Terörle mücadelede uluslararası desteğin önemli olduğunu belirten Yılmaz, terörün hakkı, hukuku ve özgürlük anlayışının bulunmadığını ifade etti.

        Terörün bir zulüm aracı olduğunu anlatan Yılmaz, zulüm aracına hiçbir devletin tolerans göstermemesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

        ''Karayılan'ın yakalanmasıyla ilgili, bekleyip, göreceğiz, net olarak hangi isim olduğu henüz açıklanmadı. Terörün hiç bir dayanağı ve gerekçesi olamaz. Hak, demokratik yollarla elde edilir. Terörün varabileceği hiçbir nokta yok. Terörle bir netice almak isteyenler Türk devletinin gücünü bilmiyorlar.

        Bir hukuk devleti içinde özgürlükleri çoğaltarak, ekmeği büyülterek biz bu engeli aşacağız. 12 Eylül öncesi Türkiye'nin en doğusundan en batısına kadar kardeş kavgası vardı. Biraz sabrettik ve şimdi bu kavgaların incir çekirdeğini doldurmadığını görüyoruz. İşte bu kavgalarda hiçbir sonuç elde edemeyecek. Bu ülkenin sahibi olan insanların sabırlı olması lazım. Birlik ve beraberlik çerçevesinde, biz bu engelleri aşacağız. Terörün şiddetle ulaşabileceği hiç bir nokta yok.''

        SÖZLEŞMELİ ER ÇALIŞMALARI

        Yılmaz, bir gazetecinin askerlik süresi ve sözleşmeli er çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine, Milli Savunma Bakanlığı'nın şu anda askerlik süresiyle ilgili bir çalışmasının olmadığını belirtti.

        Genelkurmay Başkanlığı'nın tek tip askerlikle ilgili bir çalışması olduğunu bildiren Yılmaz, ''Genelkurmay Başkanlığı tek tip askerlikle ilgili bir çalışma yapacak ve bize iletecek. Bundan sonrası siyasi otoritenin. Çalışmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Sözleşmeli er çalışmaları kapsamında, ilk aşamada 5 bin sözleşmeli er alınması için çalışma yapıldı. Bununla ilgili başvurular devam ediyor. Sözleşmeli erlerin hepsini bir arada değil, parça parça alacağız'' diye konuştu.

        ''TÜRKİYE İYİ YÖNETİLİYOR''

        Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'na geçen Bakan Yılmaz burada da AK Parti'nin güçlü bir parti olduğunu belirtti.

        AK Parti'nin milletin teveccühünü kazandığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

        ''Hizmet aracıyla ilişkili olarak, milleti aldığımız noktadan çok daha ileri noktaya getirdik. Kişi başına düşen gelir 3 bin dolar üzerindeyken, şimdi 10 bin doların üzerinde. Türkiye'nin bu süreç içerisinde nasıl yönetildiğine bakmak için kıyaslamak yapmak çok önemli. Bizim, ister Balkanlar'da, ister Avrupa'da, ister Ortadoğu'da hangi ülkeyle kıyaslarsanız kıyaslayın, ölçümüz, gideceğimiz yol Avrupa Birliği. Yunanistan'a AB milyarlarca avro destek verdi. Yapılan yardımlarla Yunanistan'ın kurtarıldığını söylemek mümkün değil. İlave desteğe ihtiyacı var.

        Türk kamu maliyesi 200 yıldan bu yana ilk defa İngiliz kamu maliyesinden daha iyi durumda. Türkiye çok iyi yönetiliyor. Bu kadro ustalık döneminde, Türkiye'yi 21. yüzyıla parlayan yıldız olarak taşıyacak. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Tarhan ve Tebriz'e gittik. Tebriz gezisinde, insanlar sokaklara dökülüp 'Türkiye' diye bağırdı. Cumhurbaşkanı Gül, eğer Kayseri veya Tekirdağ'a gelse belki bu kadar coşkuyla karşılanamazdı. Buradan da anlaşılıyor ki, Türkiye'nin onurlu bir dış politikası var. Eğer Türkiye güçlü olursa, Türkiye'nin komşularıyla bağlantısı birliği devam eder.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ