Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan önce teselli etti! GALERİ

        Başbakan Erdoğan, terhis olmasına rağmen güvenlik nedeniyle 24 gündür evine dönemeyen oğlu için yardım isteyen gözü yaşlı asker babası için vali ve komutanlarla görüşüp gerekenin yapılması talimatı verdi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki bayramlarda arefe günü yaptığı akraba ve kabir ziyaretlerini bu yıl arefe günü Ankara'daki diploma törenleri nedeniyle bir gün önce gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan, Hakkari Çukurca'da asker olan oğlunun 24 gün önce terhis olmasına rağmen güvenlik nedeniyle evine dönemediğini söyleyerek kendisinden yardım istemesi üzerine notlar alıp makam aracına geçti ve bir süre telefonla görüştü. Erdoğan, gözyaşları içindeki asker babasını teselli ederek gerekenin yapılacağını söyledi. Özer Akbayrak, "Başbakanımız vali ve bölgedeki komutanlarla görüştü. Oğlumun en kısa sürede geleceğini kaydetti" dedi.

        Umut TÜTÜNCÜ / AHT

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her bayram öncesi arefe gününde yaptığı kabir ve eski mahallesindeki akraba ziyaretlerini bu yıl bir gün önce gerçekleştirdi. Ziyaretler, Erdoğan'ın arefe günü Ankara'da yapılacak olan GATA ve Kara Harp Okullarındaki törenlerine katılacak olması nedeniyle bir gün önce yapıldı. Öğle saatlerinde Kısıklı'daki evinden ayrılan Erdoğan, önce Kasımpaşa'daki Sinan Paşa Camii'ne geldi. Öğle namazını burada kılan Başbakan Erdoğan, daha sonra uzun yıllar Okspor tarafından kullanılan ve Fatih Sultan Mehmet Vakfı Okçular Tekkesi olarak yeniden inşa edilen alanı gezdi.

        TERHİS OLAN OĞLUNUN GELEBİLMESİ İÇİN YARDIM İSTEDİ

        Çıkışta vatandaşların sorunlarını dinleyen Erdoğan'ın yanına eşi ile birlikte yaklaşan Özer Akbayrak, oğlunun Hakkari Çukurca'da vatani görevini yaptığını ve 24 gün önce terhis olduğunu ancak güvenlik nedeniyle halen birliğinden gönderilmediğini belirterek yardım istedi. Gözyaşlarını tutamayan babayı Başbakan Erdoğan teselli etti. Akbayrak'ın sorununu dinleyen Erdoğan, notlarını aldıktan sonra makam arabasına geçerek bir süre telefonla görüştü. Baba Akbayrak'ı önce teselli eden Erdoğan, daha sonra telefonla görüşmek için aracına bindi. Aracında da 10 dakika telefonla görüşen Başbakan, baba Özer Akbayrak'a son durum ile ilgili bilgi verdi.

        VALİ VE KOMUTANLARLA GÖRÜŞTÜ

        Erdoğan'ın yanından umutlu bir şekilde ayrılan Özer Akbayrak, gazetecilere şu açıklamayı yaptı: "Başbakanımız vali ve bölgedeki komutanlarla görüştü. Başbakan bize Türkiye'nin her yerinin bir olduğunu ordu, millet ve hükümete herkesin güvenmesi gerektiğini söyledi. Oğlumun en kısa sürede geleceğini kaydetti."

        Kendisinin de 1980'de Şemdinli'de askerlik yaptığını belirten Akbayrak "Ben Karadenizliyim ama Türkiye'nin her yeri aynıdır. Oğlumun Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Başayar da geçtiğimiz günlerde şehit oldu. Allah hepsinin yardımcısı olsun" dedi. Özer Akbayrak bayram nedeniyle oğullarının yanında olmamasının burukluğunu da yaşadıklarını kaydetti.

        BABASININ MEZARINI ZİYARET ETTİ

        Başbakan Erdoğan, daha sonra Kulaksız Mezarlığı'nda bulunan babası Ahmet Erdoğan'ın mezarını ziyaret ederek dua etti. Vatandaşların Erdoğan'a ilgisi yoğundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ