Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan Gazze'ye gitmiyor

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gazze'ye ziyaretim söz konusu değil, fakat Gazze'yle ilgili ziyaret özlemimin olduğunu da açıkça söylemek isterim en kısa zamanda da Gazze'yi ziyaret etmenin hasreti içindeyim, bunu ifade edeyim'' dedi.

        Mısır ziyareti öncesinde havalimanında gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, ''Mısır'ın şu an içinden geçmekte olduğu bu kritik, bu zorlu süreçte Türkiye olarak, her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu özellikle göstermemiz gerekiyor. Yapacağımız temaslarda, Türkiye'nin dostluk ve kardeşliğini güçlü bir şekilde vurgulama imkanımız olacak'' dedi.

        ŞEMDİNLİ'DEKİ SALDIRI

        Erdoğan, Şemdinli'deki saldırı için şunları söyledi: ''Tabi bunu çok açık ve net söylemek durumundayım, şu anda bölücü terör örgütü, çok çok yanlış bir uygulamanın içerisinde. Güvenlik güçlerimizin operasyonlarını durdurması temennisini ki, bunun tabi hiçbir güçlü bir zemini olamaz, sürdüren bu örgüt kendisi görüldüğü gibi, bırakın yaptıkları bu saldırıları, şimdi Şemdinli'deki bir düğün törenine katılmak suretiyle bu düğün töreninden, oradaki güvenlik güçlerimize, yani karakollarımıza, oradan roketatarlarımıza saldıracak kadar insanlıktan nasibini almamış bir noktadadır. Onun için burada ben Hakkarili vatandaşlarımın, Kürt kökenli kardeşlerimin, bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koyacağına inanıyorum. Fakat biz tabi, onların anlayacağı dille konuşmaya devam edeceğiz. Onu da özellikle söylemek durumundayım''

        İSRAİL'İN VAHŞETİ

        Özür, tazminat ve Gazze'ye ablukanın kaldırılması şartlarını yineleyen Erdoğan, ''Bu tür bir insani yardımı nereye götürürsek götürelim siz uluslararası sularda denizden havadan böyle bir müdahale yetkisine sahip değilsiniz. İsrail böyle bir yanlışı yapmıştır. Böyle bir vahşeti ne yazık ki işlemiştir. İşte şimdi de bu yanlışının bedelini ödemekle karşı karşıyadır'' dedi.

        Musevi vatandaşlara da seslenen Erdoğan, "Türkiyenin proplemi ne Musevi vatandaşlarımızladır ne de İsrail vatandaşlarıyladır" şeklinde konuştu.

        BEDELLİ ASKERLİK

        Erdoğan, gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorularını da yanıtladı. CHP ve MHP'nin bedelli askerlikle ilgili bir iradesinin olamayacağını belirten Erdoğan, "Bu konuda irade ortaya koyabilecek iktidardır. İktidar, kamuya mesaj vermek için bu adımı atmaz. TSK ile bu tür çalışmaları seçim öncesinde de yaptık. Olması gerektiği anda yasa teklifini Meclis'e getirir, Meclis'te müzakere ederiz. Ülkemizin hayrına olan adımı atarız. Bizi izlemeye devam edin..." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ