Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat etti!

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan vefat etti.

        Kadıköy'deki Medipol Hastanesi'nde bir süredir tedavi altında bulunan 88 yaşındaki Tenzile Erdoğan, dün sabah 09.15'te hayatını kaybetti.

        Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan, 30 Eylül'de saat 18.00 civarında karın ağrısı ve yüksek ateş şikayetleriyle hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan klinik radyolojik ve laboratuvar tetkikler sonucunda Tenzile Erdoğan'a akut kolesistit tanısı konulmuş, gerekli ameliyat hazırlıklarını takiben, 1 Ekim saat 11.00'de hastane hekimlerinden Prof. Dr. Hasan Taşçı başkanlığındaki ekip tarafından kolesistektomi (safra kesesinin alınması) operasyonu gerçekleştirilmişti.

        Erdoğan'ın dünkü Bursa programını iptal ettiği bildirildi.

        CENAZE TÖRENİ BUGÜN

        Tenzile Erdoğan, öğleyin Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Fatih Camii’nde hazırlıklar bir gün önceden başladı. Cami çevresinde temizlik yapıldı ve yol çalışmaları çerçevesinde avlu girişine taşlar döşendi. Törene geleceklerin rahat giriş çıkış yapması için caminin demir parmaklıklarıs da kesildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de camiye gelerek alınacak önlemleri görüştü. Emniyet’ten yapılan açıklamada, cenaze töreninin bitimine kadar Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar kademeli olarak trafiğe kapatılacağı duyuruldu.

        TAZİYE VE CENAZE NAMAZI İÇİN HALK UÇAKLARA AKIN ETTİ

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'a taziyelerde bulunmak ve İstanbul'da yapılacak olan cenaze namazına katılmak için çeşitli illerde yaşayanlar, İstanbul'a gelebilmek için şimdiden havayolu şirketlerine yöneldi.

        İstanbul dışından taziye ve cenaze namazı için Tenzile Erdoğan'ın vefat haberinden sonra başta THY olmak üzere diğer havayolu şirketlerinin uçak seferlerine vatandaşlar rezervasyon yaptırmaya başladılar.

        Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazına katılmak için uçaklarla çok sayıda kişinin İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Yine İstanbul'a tarifeli sefer sayısı yetersiz olan illerden de cenaze törenine katılmak için partililerin uçak kiralama yoluna gideceği öğrenildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan, Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

        TAZİYE İÇİN ÇOK SAYIDA KİŞİ HASTANEDE

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefat ettiği hastaneye taziye ziyareti için çok sayıda kişi geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İTÜ rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen ve işadamı Ali Ağaoğlu'nun hastaneye geldiği görüldü.

        TAZİYELERİ BAŞBAKAN VE AİLESİ KABUL EDİYOR

        Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Tenzile Erdoğan'ın (88) cenazesi, helallik için oğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki evine getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da şu sıralarda Kısıklı'daki evinde taziyeleri kabul ediyor.

        Cenazenin de getirilmesinin ardından Erdoğan Ailesi'nin evinin bulunduğu sokakta büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Basın mensupları, yoğunluğun yaşandığı sokağa alınmıyor.

        CUMHURBAŞKANI CENAZEYE KATILACAK

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'a acı kaybından dolayı başsağlığı diledi ve cenazeye katılacağını söyledi.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte saat 22.30'da Kısıklı'daki eve gelerek Başbakan Erdoğan'a taziyelerini iletti. Gül'le birlikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Erdoğan'ın evine geldi. Yaklaşık 1 saat Başbakan Erdoğan'ın konutunda kalan Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, 23.30 sıralarında konuttan ayrıldı.

        KILIÇDAROĞLU'DAN TAZİYE TELEFONU

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak annesinin vefatı nedeniyle taziye dileklerini iletti.

        HATAY PROGRAMI DA İPTAL

        Başbakan Erdoğan, pazar günü gerçekleştireceği Hatay gezisini de annesinin vefatı nedeniyle iptal etti. Başbakan, Hatay'da Suriye'den gelen sığınmacıların konakladığı kampı ziyaret edecekti.

        AHMET TÜRK'TEN TAZİYE TELEFONU

        Mardin bağımsız milletvekili ve DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak annesinin vefatından ötürü başsağlığı diledi. Türk, Başbakan Erdoğan'a, "Annenizin vefatı bizi çok üzdü. Allah sabır versin, başka acılar vermesin" dileğinde bulundu. Başbakan Erdoğan ise Türk'e başsağlı dileklerinden ötürü teşekkür etti.

        DEMİRTAŞ BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

        BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine baş sağlığı diledi.

        Demirtaş, mesajında şunları kaydetti: ''Saygıdeğer annenizin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Acınızı ve üzüntünüzü kalbi duygularımızla paylaştığımızı bildirir, merhuma Allah'tan rahmet size ve ailenize başsağlığı dileriz.''

        OBAMA ARADI

        ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak taziyelerini iletti.

        ROUSSEF'TEN BAŞBAKAN'A TAZİYE ZİYARETİ

        Türkiye'de bulunan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye ziyaretinde bulundu. Roussef, Başbakan Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutuna gelerek, taziyelerini iletti.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ''mihmandar bakan'' sıfatıyla hazır bulunduğu ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü.

        Türkiye'de resmi ziyaret amacıyla bulunan Raussef'in normal koşullarda Erdoğan ile çalışma yemeğinde biraraya gelmesi planlanmıştı. Ancak Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın bu sabah vefat etmesi nedeniyle söz konusu çalışma yemeği iptal edilmişti.

        DEVLET BAŞKANLARI

        Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak taziyelerini iletti.

        Öte yandan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov de Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı ve taziyelerini bildirdi.

        HASTANEDEN AÇIKLAMA

        Özel Medipol Hastenesi yaptığı açıklamada Tenzile Erdoğan'ın, ani gelişen dolaşım bozukluğu sonucu vefat ettiğini belirtti.

        MEZAR YERİNİ İNCELEDİ

        Başbakan Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte Karacaahmet Mezarlığı'ndaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü Anadolu Birinci Bölge Müdür Yardımcılığı binasına geldi.

        Daha sonra buraya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da ulaştı. Başbakan Erdoğan, bu binada bir süre kaldıktan sonra annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin defnedileceği mezar yerini inceledi. Başbakan Erdoğan, yaklaşık bir saat kaldığı mezarlıktan daha sonra Kısıklı'daki evine geçti. Bu arada, Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin, törene kadar evinde kalacağı öğrenildi.

        RİZE'NİN GÜNEYSU İLÇESİNDE YAS VAR

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı nedeniyle baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesindeki yakınları İstanbul'a gitti. Kadıköy'deki Medipol Hastanesinde bir süredir tedavi altında bulunan Tenzile Erdoğan'ın vefat haberinin ardından İstanbul'a gitmeye hazırlanan Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, birkaç gün önce kendisinin de İstanbul'da olduğunu söyledi.

        Başbakan Erdoğan'ın Güneysu ilçesinden komşusu Fatma Karslı ise Tenzile Erdoğan'ın vefatını televizyondan öğrendiğini belirterek, ''Tenzile Erdoğan ile buraya her geldiğinde görüşürdük, sohbet ederdik. En son geldiğinde de yine görüştük. Vefatından derin üzüntü duyuyoruz, Allah rahmet etsin'' diye konuştu.

        "TAZİYE İLANI, ÇELENK VE ÇİÇEK YERİNE..."

        Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın annesi merhume Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin bugün öğle vakti Fatih Camii'inde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

        Başbakanlık açıklamasında ayrıca, "Medya kuruluşlarına taziye ilanı vermeyi, çelenk veya çiçek göndermeyi düşünenlerin, bunların yerine İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na bağışta bulunmaları önemle rica olunur" dendi.

        AJANSLAR VE HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ