Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Utanç davası

        Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Mardin’de 13 yaşındaki N.Ç’ye tecavüz edilmesi ile ilgili 32 sanıklı davada, yerel mahkemenin “N.Ç’nin sanıklarla rızasıyla birlikte olduğu” yönündeki kararını onadı. AK Partili Ömer Çelik, Yargıtay'ın kararını Twitter'dan ''Tecavüze uğrayan 13 yaşındaki çocuğun, tecavüzcülerinin aklanmasına "yargı kararı" denemez. Bu aklama insanlik suçudur. İnsanlıkla bağdaşmaz'' sözleriyle eleştirdi.

        Yargıtay 'genç kızın rızası olduğu' gerekçesiyle, yerel mahkemenin sanıklara en az 10 yıl ceza verilmesini öngören tecavüz suçundan değil, en az 5 yıl ceza öngören “15 yaşından küçük biriyle rızasıyla birlikte olmak” suçundan ceza verilmesini yeterli buldu. Daire aynı gerekçeyle sanıklar hakkındaki “rızasını alarak alıkoymak” suçunun zamanaşımından düşmesi kararlarını da onadı ve böylece ‘zorla alıkoymak’ suçundan alacakları 5-10 yıl arası hapisten de kurtardı.

        AK Partili Çelik, Yargıtay'ın bu kararını Twitter'dan şu sözlerle eleştirdi:

        Tecavüze uğrayan 13 yaşındaki çocuğun, tecavüzcülerinin aklanmasına "yargı kararı" denemez. Bu aklama insanlik suçudur. İnsanlıkla bağdaşmaz!

        Böyle karar verenler, Yüce Millet adına yetki kullanıyor olamazlar. Ahlaktan, erdemden ve insanlıktan boşanmış yargı kararı olamaz.

        Yargı, bu kararın utancı altında ebediyen lekeli kalır. 13 yaşında masum bir çocuğu koruyamayan "yargı", neyi korumaya muktedir olabilir!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ