Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Cübbeli'' cezaevine dualarla girdi

        "Karagümrük Çetesi" soruşturması kapsamında tutuklanan Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Metris Cezaevine dualarla uğurlandı. Cezaevi önünde toplanan yaklaşık 150 kişi, Cübbeli Ahmet Hoca'yı taşıyan aracın çevresinde uzun süre dua etti.

        "Karagümrük Çetesi" soruşturması kapsamında tutuklanan Cübbeli Ahmet Hoca akşam saatlerinde Metris Cezaevi'ne getirildi. Bu sırada cezaevi kapısında bekleyen kalabalık da hocaları için dua etti. Cübbeli Ahmet Hoca'yı taşıyan polis aracının görülmesiyle kendilerini aracın önüne atan cemaat üyeleri tekbir getirdi. Cübbeli Ahmet Hoca'yı görebilmek için adeta birbiriyle yarışan kalabalık, hep beraber hocaları için dua etti. Polisin güçlükle sakinleştirmeye çalıştığı kalabalık, Cübbeli Ahmet Hoca'nın cezaevine girişi ardından da bir süre dua ederek olaysız şekilde dağıldı.

        'CÜBBELİ'DEN SAVUNMA: HEPSİ ASILSIZ, BANA KOMPLA KURDU

        Karagümrük çetesine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Cübbeli Ahmet Hoca'nın suçlamaları kabul etmeyerek sağ kolu ve karakutusu olarak bilinen Barış Sezek'i suçladığı ve "Bana Barış komplo kurdu" dediği öğrenildi.

        Önceki gün gözaltına alındıktan sonra Beşiktaş'daki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde soruşturma savcısının karşısına çıkartılan Cübbeli Ahmet Hoca'ya polisin teknik ve fiziki takip sırasında elde ettiği telefon dinleme kayıtları ve kamera görüntüleri soruldu. Ahmet Mahmut Ünlü'ye telefon kayıtları ve kamera görüntüleri gösterilmeden önce iddialarla ilgili hazırlanan sorular yöneltildi.

        İddiaya göre Cübbeli Ahmet Hoca, sorulara "Hepsi asılsız" yanıtını verdikten sonra, mahkeme kararı ile polisin kaydettiği ve soruşturma dosyasına delil niteliğinde konulan fiziki takip görüntüleri ve telefon dinleme kayıtları soruldu. Bir süre duraklayan Ahmet Mahmut Ünlü'nün, sağ kolu ve karakutusu olarak bilinen Barış Sezek'i suçladığı "Bana Barış komplo kurdu" dediği iddia edildi.

        SEZEK SUSMA HAKKINI KULLANDI

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan Barış Sezek'in ise Emniyet Müdürlüğü'nde susma hakkını kullanarak ifade vermediği öğrenildi. Polisin yaptığı teknik ve fiziki takiplerin hemen hemen hepsinde adı ve görüntüleri bulunan Barış Sezek'in beraber görüntülendiği İmane Lemahari adlı kadınla yaptığı ilginç telefon görüşmesi de incelenmeye alındı. İddiaya göre 21 Eylül 2011'de kaydedilen telefon görüşmesinde İmane Lemahari adlı kadın Barış Sezek'e "Okey dinle dinle kamera kamera. Kamerayı unutma lütfen" deyince Sezek'de "Tamam inşallah" cevabını veriyor. Soruşturma kapsamında telefon görüşmesine geçen kameranın amacının da araştırıldığı öğrenildi.

        JAMMER'LI ÖNLEM DE FAYDA ETMEDİ

        Cübbeli Ahmet Hoca ve adamlarının olası polis takibinden kurtulmak için yanlarında sürekli sinyal kırıcı "jammer" cihazı taşıdıkları ve gizli görüşme yaptıkları zaman bu cihazı çalıştırdıkları da iddia edildi. Polisin teknolojik donanımı daha etkin olunca Jammer cihazı da fayda etmedi ve zanlıların yaptığı telefon görüşmeleri, saniye saniye kayıt altına alındı ve yasadışı faliyetleri deşifre edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ