Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Koruma bakanı, bakan öğrenciyi korudu

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Enerji Hukuki Araştırma Enstitüsü tarafından ortaklaşa olarak Gazi Üniversitesi 100. Yıl Konferans Salonunda düzenlenen, ''Nükleer Enerjisinin Geleceği ve Hukuki Sorumluluk Paneli''ndeki konuşmasının sonunda oturduğu yerden aniden kalkarak hükümet aleyhine slogan atmaya başlayan Nesimi Yiğit Eryılmaz isimli üniversite öğrencisi, Bakan Yıldız'ın korumaları tarafından susturuldu. Bunun üzerine korumalarını uyaran Yıldız, protestocu öğrenciyi yanına çağırdı.

        Yıldız'ın derdini anlatmasını istediği öğrenci, hükümetin politikalarını doğru bulmadığını belirterek, ''Demokratik hakkımı kullanmama izin verdiğiniz için teşekkür ederim ama söyledikleriniz yanlış. Siz 17-18 saat çalışma öneriyorsunuz. Kimse sizin ameleniz değil. Dün sıfır sorun diyordunuz bugün Suriye ile düşman olduk. Bunun dışında gazeteciler, öğrenciler hapiste'' dedi.

        Bunun üzerine Bakan Yıldız, öğrenciye söylediklerinin doğru olmadığını, Suriye ile ilişkilerin geldiği noktanın zaafiyet olarak algılanmaması gerektiği karşılığını verdi.

        Konferans salonunda bir süre sohbet eden Bakan Yıldız ile protestocu öğrenci çıkışa kadar beraber yürüdü. Yıldız kendisini protesto eden öğrenciyle el sıkışarak, öğrenciyi bakanlığa davet etti. Bunun üzerine protestocu öğrenci ''Belki bir gün olabilir'' yanıtını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ