Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aydın Menderes'e veda

        Tedavi gördüğü Atatürk Araştırma Eğitim Hastanesi'nde dün yaşamını yitiren Aydın Menderes için bugün Ankara'da cenaze töreni düzenlendi. Menderes yarın İstanbul'da, Topkapı'daki anıt mezarda toprağa verilecek.

        Aydın Menderes'in cenazesi, sabah saatlerinde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alındı. Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, yakınları ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, cenazenin alınmasından önce Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldiler.

        Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, morgdan çıkarıldıktan sonra cenaze aracına konulmadan önce dua edildi. Duanın ardından cenaze, polis mangası tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına konuldu. Cenaze aracı, Başbakanlık koruma ekipleri eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Hacı Bayram Camisine hareket etti.

        HACI BAYRAM CAMİİ'NDE TÖREN

        Ankara Hacı Bayram Camii'nde gerçekleşen cenaze törenine çok Menderes ailesinin yakınları, çok sayıda siyaset adamı ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazında TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve AK Parti Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet iyimaya gibi isimler yer aldı.

        Aydın Menderes'in cenazesi Ankara'daki törenin ardından İstanbul'a doğru yola çıktı. Aydın Menderes için yarın öğlen namazında Fatih Camii'nde geniş katılımlı bir cenaze töreni düzenlenecek. Menderes'in cenazesi Topkapı'daki anıt mezara defnedilecek.

        Aydın Menderes'in yarın defnedileceği, aynı zamanda babası Adnan Menderes'in de yattığı İstanbul Topkapı'daki Anıt Mezar çevresinde de temizlik çalışmaları yapılıyor.

        BAŞBAKAN'DAN ÖZEL TALİMAT

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Aydın Menderes'in defin işlemlerinin Başbakanlık nezaretinde yapılması için talimat verdiği öğrenildi.

        Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in vefat etmesinden büyük üzüntü duydu. Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'a ve başbakanlık yetkililerine talimat veren Erdoğan'ın, defin işlemlerinin tüm detaylarıyla yerine getirilmesinde Menderes ailesine yardımcı olunmasını istediği ifade edildi.

        Başbakan Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan defin işlemleriyle yakından ilgilenirken, Hacı Bayram Camii'ndeki cenaze törenine de katıldı. Aydın Menderes'in cenazesinin Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Hacı Bayram Camii'ne getirilişi, buradaki cenaze namazının organizasyonu ve naaşın yeniden hastaneye naklinde Başbakanlık etkin bir rol alırken, Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ne mensup polisler de bu çerçevede görev yaptı.

        Aydın Menderes'in defini konusunda bizzat ilgilenen Başbakan Erdoğan'ın, Aydın Menderes'in cenazesinin İstanbul'a nakledilmesi ve yarın Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı ile Topkapı'daki anıt mezara defini konusunda da gerekenlerin yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ