Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emekli vekillere zam: 'Sokağa çıkamaz oldum evime yumurta atıyorlar'

        DÜZGÜN KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Milletvekili emekli maaşlarına yönelik düzenleme, CHP’de Akif Hamzaçebi ile önergenin altında imzası bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ı karşı karşıya getirdi. Özcan’ın zam artışı önergesine ilişkin “Akif Bey istedi, imzaladım” açıklamasına sert çıkan Hamzaçebi, “Sayın Özcan, cumartesi akşamı beni aradı. Bana ‘Sen ‘İmzala’ dediğin için imzaladım’ dedi. Kendisine ‘Hayır’ dedim. ‘Ben size emekli maaşına zam getiren önergeyi imzalamamanız gerektiğini söyledim açıklıkla.’ Bunun üzerine bana, ‘Bir AKP grup başkanvekili, bir CHP’li ile görüştüğünü söyleyerek imzalamamı istedi. Ben de imzaladım’ dedi” diye konuştu.

        Hamzaçebi’nin bu sözlerine tepki gösteren Özcan, “Bana ne Akif Bey, ne de Emine Hanım, ‘Ona imza at, buna atma’ şeklinde bir söz söylemedi. Kimse imzamı geri çekmemi de istemedi. Böyle deseler hemen imzamı geri çekerdim” açıklamasını yaptı. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine günah keçisi ilan edildiğini belirten Özcan, “Sokakta yürüyemez hale geldim. Herkes sanki yasayı ben çıkarmışım gibi bana tepki gösteriyor. Hakaretler ediliyor. Kendimi çok kötü hissediyorum. 1 kuruş menfaat sağlamadığım zammın mimarı olarak lanse ediliyorum. Korku dolu günler geçiriyorum. Arabamı çizdiler, evime yumurta atıyorlar” ifadesini kullandı.

        Özcan, dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da ziyaret ederek, “İtibarım zedelendi. Lütfen bana itibarımı iade edin. Benim bir suçum yok” dedi. CHP Lideri’nin “Ayrıntıları bilmiyordum, olayı yeniden değerlendireceğim” yanıtını verdiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ