Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Fezlekeden kahraman değil yüz kızartıcı tablo çıkar'

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen CHP'ye katılım ve rozet takma töreninde bir konuşma yaptı.

        Konuşmasında fezleke tartışmasına da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi. Başbakan'ın Erdoğan'ın 'Bu fezlekeden kahraman çıkmaz' sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, 'Fezlekeden zaten kahraman çıkmaz. Bu fezlekeden çıksa çıksa demokrasi adına yüz kızartıcı bir tablo çıkar' dedi.

        Ülkede ekonomik sorunların olduğunu, işsizliğin had safhada bulunduğunu söyleyen CHP lideri buna rağmen AK Parti'nin çok başarılı bir reklam kampanyasıyla bu sorunları yokmuş gibi gösterdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, "AKP hükümeti reklam kampanyası hükümetidir" dedi.

        Kılıçdaroğlu'nun konuşmasıdnan satır başları şu şekilde;

        "FEZLEKE'DEN YÜZ KIZARTICI TABLO ÇIKAR"

        Fezlekeden zaten kahraman çıkmaz. Bu fezlekeden çıksa çıksa demokrasi adına yüz kızartıcı bir tablo çıkar. Sistem adına bir utanç çıkar. Düşünce ve ifade özgürlüğü açısından karamsar bir tablo çıkar. Güçler ayrılığı ilkesini çöpe atma çıkar, demokrasi adına milletin tepesine sopa çıkar.

        "DOLMABAHÇE DANIŞIKLI DÖVÜŞ MÜYDÜ?"

        Başbakan doğru söylüyor bu fezlekeden kahraman çıkmaz ama Sayın Başbakan bunların uzmanıdır. Bunları çok iyi bilir, mağduriyet pazarlamasını kimse onun kadar iyi kimse bilemez. O, bu işin bir numarasıdır. Sayın Başbakan fezlekeden kahraman çıkmaz ama 27 Nisan e-muhtırasından kahraman çıkar mı, çıkmaz mı? Soruyorum sana. 'Muhtırayı ben verdim' diyenle Dolmabahçe'de oturdun, 135 dakika görüşme yaptın. Bu görüşme 'benimle mezara gider Büyükanıt açıklamazsa ben de açıklamam' dedin. Dolmabahçe'de ne görüştünüz? E-muhtıra ve Dolmabahçe bir danışıklı dövüş müydü? Devletin sırları iki kişi arasında kalmaz. Devletin arşivlerinde kalır. Sen çık, ne görüştüğünü millete anlat.

        "BİZDE ZİMMET YOK"

        Sen bu milleti aptal mı sandın? Senin fezleke konun, belediye başkanlığı dönemiyle ilgili zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrakta sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak... Sen bu adi suçlarla fikir özgürlüğünü nasıl aynı kefeye koyarsın? Sen bu milletin irfanıyla dalga mı geçiyorsun? Bizde zimmet yok, otobüs biletlerinde kalpazanlık yok...

        "AKP HÜKÜMETİ REKLAM KAMPANYASI HÜKÜMETİ"

        Tepeteklak geriye giden bir Türkiye görüyoruz. Ancak AKP bir konuda çok başarılı. O alanda AKP'nin reklam kampanyası. AKP olağanüstü bir reklam kampanyası başarısı gösteriyor. Ülkede yoksulluk yok, ekonomi çok iyi, işsizlik azaldı gibi reklam kampanyalarında çok başarılı. Vatandaş önce bu soruyu kendisine sormalı, madem ekonomi çok iyi ben neden yoksulluk çekiyorum? Madem ülkede işsizlik yok benim çocuğum neden işsiz?

        AKP hükümeti reklam kampanyası hükümetidir.

        "BÜTÜN KOMŞULARIMIZLA SORUNLUYUZ"

        Dışişlerinde öyle acımasız bir politika güttüler ki sıfır sorun dediler, bütün komşularımızla sorunluyuz. Ortadoğunun en itibarsız ülkesi konumundayız. Irak, İran, Suriye, Ermenistan, Ermenistan yüzünden kardeş ülke Azerbaycan... Hepsiyle sorunluyuz. İsrail ile zaten aramız limonu. Peki Türk cumhuriyetleri ne oldu? Sözde Türkiye bölgenin lideriydi.

        19 MAYIS POLEMİĞİ

        Türkiye'nin dünya kadar sorunu var, ekonomi, uluslararası ilişkiler, hukuk... Peki bu kadar soruna rağmen AKP neyle uğraşıyor? 19 Mayıs'ı nasıl kaldırabiliriz. Türkiye'yi birlik altında tutan, Türkiye'yi birleştiren ne varsa tehdit adltındadır. Aralıksız Türk halkının özgürlük bilincine saldırılıyor. 29 Ekim'i neden kutluyoruz? Cumhuriyet bayramı için. 19 Mayıs'ı nedne kutluyoruz? Atatürk, Samsun'a çıktığı için. Atatürk kendi keyfi için mi çıktı Samsun'a? Herkesin öldü bitti dediği bir ulusun özgürlük bayrağını dalgalandırmak için çıktı...

        "TÜZÜK KURULTAYINI TOPLAYACAĞIZ"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törenin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, ''Kurultay yapmak isteyen CHP'liler yeterli imzaya ulaştıklarını ve bu imzayı genel merkeze göndereceklerini açıkladılar. İmzalar elinize ulaştığı an izleyeceğiniz yol nedir?'' sorusu üzerine, ''Çok basit. Gereğini yapacağız, tüzük kurultayını toplayacağız. Ne telaşlanacak bir şey var, ne de başka bir şey. Hukuk neyi öngörüyorsa onu yapacağız hiç kimse meraklanmasın'' yanıtını verdi.

        Kılıçdaroğlu, ''Bu girişimi nasıl değerlendirdiğinin'' sorulmasına karşılık da ''Eğer tüzükte partililerimizin böyle bir hakkı varsa o hakkın kullanılması da gayet doğaldır'' dedi.

        Bir gazetecinin, ''Konuşmanızda ayrım yapmadığınızı dile getirdiniz. Bunu parti içi muhaliflere bir gönderme olarak kabul edebilir miyiz?'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Ben onları parti içi muhalif olarak görmüyorum. Onlar tüzükten kaynaklanan haklarını kullanıyorlar'' diye konuştu.

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ